Foto: Foto: Jeļizaveta Iļjina
Latvijas čempionvienības "Garkalne/Livonia" regbisti ceturtdien, 17. aprīlī Baldonē ar 40:16 pārspēja "Ežus"/LMT, tiekot pie otrās uzvaras Latvijas čempionātā.

Uzvarētāju komandas pārstāvji ar spēles iznākumu bija apmierināti, taču tika pieminētas kļūdas, pēc kurām tika zaudēti punkti. "Man ļoti patika kā tika ievērota spēles disciplīna," pēc spēles sacīja RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs, kurš kopā ar pleca savainojumu ārstējošo un tāpēc nespēlējošo komandas kapteini Viesturu Vārpu komandas galvenā trenera Marka Allena īslaicīgā prombūtnē vadīja šo spēli. "Bija gan mazi izņēmumi, bet tieši tad arī zaudējām punktus. Taču mēs paši ļoti labi spēlējām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pretiniekiem bija normāls sastāvs, un viņi prata izmantot mūsu kļūdas."

Kā labākos spēlētājus Vārpa vēlējās izcelt spāni Alehandro Mojano no aizsargiem un Gundaru Grieķi no uzbrucējiem. Mojano iepriekš spēlēja malējā trīsceturtdaļnieka pozīcijā, bet šo spēli izlaida pamatsastāva cīņas pussargs Norberts Bekmanis, tādēļ Mojano tika ielikts šajā pozīcijā. "Un nospēlēja viņš ļoti labi - veiksmīgi sita ar kāju pats un bija laba sadarbība ar brīvo pussargu," sacīja Vārpa.

Deivids Cjukša izdarīja divus piezemējumus, bet Kristaps Bērziņš izcēlās ar vismaz 20 punktiem otro spēli pēc kārtas. Sestdien pret "Ulre"/Ķekavas NSS viņš sakrāja 27 punktus.

Mareks Dravnieks pirmajā puslaikā "Ežu"/LMT labā pirmajā puslaikā realizēja šāgada Latvijas čempionāta pirmo dropsitienu un vēlāk iesita arī soda sitienu. "Mums pietrūka labākas fiziskās izturības, taču uzteicami pastrādāja mūsu "vieglais gals", kurš bija pietiekami ātrs. Cīnījāmies labi aizsardzībā, bet pretinieks mūs apspēlēja uz fiziskā pārākuma rēķina. Esmu apmierināts kā nospēlējām otro puslaiku. Pirmajā vēl nebijām ieskrējušies," sacīja "Eži"/LMT treneris Mārtiņš Straume. Abus piezemējumus "Ežiem" izdarīja Mārtiņš Bokišs un Renalds Vēbergs katrs no savas malas.

Otrā puslaika sākumā desmit minūtes "Eži" palika mazākumā, jo par nedisciplinētību bija noraidīts Mikus Kalniņš. Pēc četrām aizvadītajām spēlēm (no 21) "Garkalne/Livonia" ir 5 punkti (2 spēlēs), RK "Ovāls" un "Burtnieki/Fēnikss" - pa 5 (1), RK "Baldone" un "Ežiem" pēc vienas spēles punktu nav, tāpat kā "Ulre"/Ķekavas NSS pēc divām, bet "Eži"/LMT-2 savu pirmo spēli aizvadīs pirmdien, 21. aprīlī plkst. 14 Juglā pret RK "Ovāls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!