ASV golferis Taigers Vudss 2010. gadā kļūs par pirmo miljardieri, kas savu bagātību sapelnījis sportā, prognozēts trešdien publicētajā žurnālā "Forbes".

2007. gadā Vudss nopelnīja 115 miljonus dolāru un "Forbes" vērtējumā tika ierindots pasaulē bagātāko sportistu topa pirmajā vietā. Otro vietu ar 65 miljoniem dolāru ieņēma Anglijas futbolists Deivids Bekhems.

Vudss karjerā ir uzvarējis 14 "Major" turnīros un 32 gadu vecumā tuvojas sava tautieša Džeka Niklausa 18 uzvaru rekordam. Ar reklāmas līgumiem vien Vudss līdzšinējā karjerā ir nopelnījis 750 miljonus dolāru. Reklāmas līgumi nodrošina deviņas desmitdaļas no Vudsa ienākumiem, un viņa nozīmīgākie sadarbības partenri ir tādi uzņēmumi kā "Nike", "Buick" un "Gillette". Pēc "Forbes" aprēķiniem, reklāmas līgumi Vudsam 2008. gadā nodrošinās 90 miljonu dolāru ienākumus.

Sadarbība ar Vudsu palīdz kompānijām gūt lielu peļņu. "Nike" līdz līguma parakstīšanai ar Vudsu 1996. gadā pat nebija savas golfa apavu un apģērbu līnijas, taču 2007. gadā "Nike Golf" tirdzniecības apgrozījums sasniedza 600 miljonus dolāru. Savukārt "Gatorade" plāno laist tirgū jaunu sporta dzērienu "Gatorade Tiger".

Ceļgala operācijas dēļ Vudss 2008. gada sezonā vairs nespēlēs. Neraugoties un ceļgala saites traumu, Vudss šogad uzvarēja "US Open", taču sacensību apritē viņš varēs atgriezties tikai nākamgad.

Sportā netrūkst miljardieru arī pirms Vudsa, taču viņi savu kapitālu ir sapelnījuši citās nozarēs. Kā piemēru "Forbes" min pasaulē bagātāko šveicieti Ernesto Bertarelli, kurš guvis panākumus burāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!