Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempionātā simtlauciņu dambretē sievietēm, kas notiek Ukrainas pilsētā Rovno, Latvijas pārstāve Zoja Golubeva pēc divām spēļu kārtām ieņem septīto vietu.

Pirmajā kārtā Zoja Golubeva 84.gājienā cīņu noslēdza neizšķirti ar starptautisko meistari Natāliju Sadovsku no Polijas, bet otrajā kārtā Latvijas dambretiste ar melnajiem kauliņiem spēlēja pret šā gada Krievijas čempionāta otrās vietas ieguvēju, starptautisko meistari Matrjonu Nogovicinu. Pēc 57. melno gājiena pretinieces līdzīgā galotnē vienojās par neizšķirtu.

Pēc otrās kārtas Zoja Golubeva kopā ar pašreizējo pasaules čempioni Darju Tkačenko un Matrjonu Nogovicinu dala piekto līdz septīto vietu.

Ar divām uzvarām čempionāta vadībā izvirzījušās sporta meistares ukrainiete Viktorija Motriško un Baltkrievijas dambretiste Olga Fedoroviča.

Čempionātā katrai dalībniecei vēl jāsacenšas ar 11 pretiniecēm un jaunās pasaules čempiones vārdu uzzināsim 18.septembrī.

Čempionātā piedalās triju kontinentu 14 labākās dambretistes, kuras pārstāv deviņas valstis. Dalībnieču pulkā sacenšas arī divpadsmitkārtējā pasaules čempione, rīdziniece Zoja Golubeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!