Foto: F64
Divkārtējais Eiropas čempionāta medaļnieks Nikolajs Grišuņins, kurš ir pēdējo desmitgažu titulētākais Latvijas amatieru bokseris, sestdien Rīgā izcīnīja uzvaru arī savā piektajā cīņā profesionālajā boksā, kurā viņš joprojām nav zaudējis.

Rīgā notikušā cīņu šova "Atgriešanās" ietvaros Grišuņins, startējot svara kategorijā līdz 91,7 kilogramiem, pēc punktiem pieveica poli Mihalu Baņbulu.

Līdz ar to Baņbulam Latvijas pārstāvis sagādājis 31.zaudējumu 43 cīņās.

Līdz ar to 32 gadus vecais Grišuņins tagad uzvaras guvis visās piecās savās profesionālā boksera karjeras cīņās, tomēr tikai divreiz spējis pretinieku pieveikt ar nokautu.

"LNK Boxing" komandu pārstāvošais Grišuņins profesionālajā boksā ar uzvaru debitēja novembra vidū, bet tas viņam neliedza mēnesi vēlāk izcīnīt trešo vietu Pasaules kausā starp naftas zemju valstīm amatieru boksā.

Grišuņins ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgas augstākās raudzes sacensībās - viņš ir 2008. un 2015.gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas laureāts.

Pie uzvarām sestdien cīņu šova "Atgriešanās" ietvaros tika arī citi nesenie Latvijas amatieru bokseri - Artjoms Ramlavs, Ralfs Vilcāns un Artjoms Savdons.

Tāpat panākumu savā kontā ierakstījis Andrejs Pokumeiko, kurš bez liekām problēmām pieveica gruzīnu Giorgi Berošvili. Tiesa, sākotnēji Pokumeiko vajadzēja cīnīties ar Ugandas sportistu Džoeju Vegasu, taču viņš vīzas problēmu dēļ Latvijā neieradās.

Vegass 2014.gada vasarā Rīgā piekāpās Mairim Briedim, turklāt pēc tam zaudējis arī piecos no nākamajiem deviņiem mačiem, bet viņa cīņu bilance joprojām ir pozitīva.

Tikmēr ļoti nepārliecinošu sniegumu sestdien demonstrēja Aleksejs Āboltiņš, kura duelī pret gruzīnu Giorgi Kerdikošvili tika fiksēts neizšķirts.

Vēl 2015.gadā Āboltiņš ieguva piektās vietas pasaules un Eiropas junioru čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!