Gulbenes "ASK/Buki" no 17. līdz 29.jūnijam Našices pilsētā Horvātijā piedalīsies 46.pasaules basketbola čempionātā militārpersonām, kur komanda arī svinēs Jāņus.
Komandas menedžeris Egils Čakars aģentūru BNS informēja, ka komandas sponsors a/s "Rankas piens" sportistiem līdzi devis jāņusieru.

"Mums ir spēlētājs Jānis Graudiņš ko sumināt, arī Artūram Brūniņam ir vārda diena," sacīja Čakars.

"ASK/Buki" aizvadīs septiņas līdz deviņas spēles. Katru dienu būs viena cīņa. Dienas grafiks paredz, ka no rīta ir treniņi, bet vakarā - sacensības.

Komandu sagaida diezgan spēcīgi pretinieki, īpaši Itālija, Dienvidkoreja, kuru centra spēlētājs ir divus metrus un 43 centimetrus garš, Krievija, Lietuva, Amerika un Horvātija, uzsvēra Čakars.

Karavīru čempionātā basketbolā piedalās 12 "ASK/Buku" spēlētāji, kam ir saistība ar armiju - zemessargi, tie, kas ir aktīvā dienestā un virsdienestā. Gulbenes komandā šajā čempionātā spēlēs arī Arnis Aizpurs un Uldis Višņevics. Nespēlēs Atis Ozols un Aigars Bernāts, jo viņiem nav saistības ar armiju. Kopā ar komandu uz Horvātiju dodas arī treneris Agris Galvanovskis un Arnis Steckis, ārsts Rauls Melbiksis, tiesnesis Ingus Baumanis, menedžeris Čakars.

No Latvijas līdz Horvātijai jābrauc 1700 kilometru, komandai ceļa izdevumus apmaksā Nacionālo bruņoto spēku sporta klubs.

Čempionātā sacentīsies 12 valstis - Itālija, Dienvidkoreja, Krievija, Sīrija, Ziemeļkoreja, Horvātija, Lietuva, ASV, Latvija, Kipra, Nīderlande un Kanāda. Ja nepiedalīsies kāda komanda no šīm valstīm, tad startēs cita rezerviste. Militāristiem pasaules mērogā ir trīs sacensības - pasaules karavīru sporta spēles jeb karavīru olimpiāde, kas notiek reizi četros gados, NATO kauss un karavīru čempionāts basketbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!