Foto: Shutterstock
Krievijas pilsētā Habarovskā svētdienas rītā līdz nāvei piekauts kādreizējais pasaules un Eiropas čempions pauerliftingā Andrejs Dračevs.

Kā vēsta "Amur Media", savulaik pauerliftingā svara kategorijā līdz 120 kilogramiem lieliskus panākumus guvušo Dračevu kādā no Habarovskas kafejnīcām izprovocējis kāds huligāns, kurš pēcāk kautiņā bijušo sportistu smagi piekāvis.

32 gadus vecais Dračevs tika nogādāts reanimācijā, tomēr viņa dzīvību glābt vairs nebija iespējams. Tiek ziņots, ka sākotnēji viņam uzbrukuši pat vairāki cilvēki, tomēr nopietni viņš kāvies ar vienu cilvēku.

Zīmīgi, ka kafejnīcas "Gallery" apsargi nemaz neesot centušies apturēt kautiņu. Sportistu piekāvušais pametis notikuma vietu, tomēr viņa personība ir noskaidrota.

Dračevs pēc pauferliftinga karjeras beigām bija pievērsies bodibildingam.

Zīmīgi, ka nepilna mēneša laikā šis jau ir otrais gadījums, kad nogalināts titulēts Krievijas sportists. 29. jūlijā divkārtējs Eiropas junioru čempions brīvajā cīņā Jurijs Vlasko kopā ar draugiem devās uz Baikāla ezeru, kur kompānijai izcēlās konflikts ar citiem atpūtniekiem, kā rezultātā cīkstonis tika nāvējoši sadurts, dzīvību zaudējot notikuma vietā.

Vlasko tēvs Vladimirs, kurš bija saistīts ar noziedzīgiem grupējumiem, 2010. gadā tika nošauts. Informācija liecina, ka naktī, kad tika nodurts Jurijs, viņš vēlējies atriebt tēva nāvi.

J. Vlasko savu otro zelta medaļu Eiropas junioru čempionātā bija izcīnījis vien nedēļu pirms savas nāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!