Foto: AFP/Scanpix

Cīņā starp skandalozu slavu iemantojušajiem britu bokseriem sestdien bijušais pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumā smagsvariem Deivids Hejs nokautēja Dereku Čisoru.

Cīņa izvērtās ļoti aizraujoša un abi bokseri darbojās agresīvi. Iniciatīva piederēja Hejam, taču Čisora atbildēja ar pretuzbrukumiem un spēja izdarīt pāris labus sitienus.

Galvenie notikumi risinājās piektā raunda pēdējā minūtē, kad ringā pilnībā dominēja Hejs, kurš divreiz spēja nokautēt Čisoru. Tiesa, pēc abiem nokautiem Zimbabvē dzimušais Čisora spēja piecelties kājās, taču pēc otrā nokauta tiesnesis uzskatīja, ka Čisora nav spējīgs turpināt cīņu un to pārtrauca, līdz ar par uzvarētāju tika paziņots Hejs.

Pēc šī panākuma Hejs savā īpašumā ieguva WBA un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) "International" čempiona jostas.

Karjeras laikā Hejs tagad aizvadījis 28 cīņas, kurās izcīnījis 26 uzvaras, no tām 24 ar nokautiem.

Līdz šim savu pēdējo cīņu 31 gadu vecais Hejs bija aizvadījis pagājušā gada jūlijā, kad pēc punktiem zaudēja ukrainim Vladimiram Kļičko.

Savukārt 28 gadus vecais Čisora savā profesionālajā karjerā tagad piedalījies 19 cīņās, tiekot pie 15 uzvarām un deviņiem nokautiem.

Kā ziņots, Čisora un Hejs uzmanības centrā nokļuva pēc Čisoras cīņas pret Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieku smagsvaros Vitāliju Kļičko no Ukrainas 18.februārī Vācijas pilsētā Minhenē. Šajā cīņā Čisora piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem.

Pēc cīņas Čisora iesaistījās atklātā konfliktā ar Heju - abi sportisti apmainījās ar vairākiem skaļiem apvainojumiem un sitieniem, bet Čisora skaļi izkliedza draudus Heju nošaut.

Hejs minēto cīņu komentēja televīzijas translācijā. Pēc mača Hejs Čisoru nosauca par "zaudētāju", uz ko Čisora atbildēja, savu tautieti nodēvējot par "apkaunojumu".

Arī pirms tam Minhenē Čisora izcēlās ar agresīvu rīcību, kad svēršanās procedūrā pirms cīņas iepļaukāja Vitāliju Kļičko, bet pirms paša mača iespļāva sejā ūdeni viņa brālim Vladimiram Kļičko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!