Latvijas hokeja izlases sastāvā 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas šonedēļ notiks Rīgā, iespējams, tiks iekļauts bijušais valstsvienības kapteinis Harijs Vītoliņš.
"Ko lai dara - mums ir problēmas ar centra uzbrucējiem. No tiem četriem, kas spēlēja pagājušajā pasaules čempionātā [Aigars Cipruss, Vjačeslavs Fanduļs, Herberts Vasiļjevs, Sergejs Žoltoks] šobrīd nav neviena," izlases veterānu citē "hockey.lv".

"It kā jau esmu atvadījies no izlases, tomēr nepieciešamības gadījumā varu spēlēt," teica Vītoliņš, kurš kopā ar citiem izlases kandidātiem svētdien aizvadīja pirmo kopīgo treniņu.

Kā jau ziņots, Latvijas izlasei šajā turnīrā nevarēs palīdzēt vārtsargs Artūrs Irbe, viens no U-20 izlases izlases līderiem Mārtiņš Karsums, kā arī Vasiļjevs un Cipruss, kuri guvuši savainojumus. Valstsvienībā šajā nozīmīgajā turnīrā neredzēsim arī aizsargu Agri Savielu, kuru nevēlējās atbrīvot viņa pārstāvētais Amerikas hokeja līgas (AHL) klubs Heršijas "Bears".

Kā zināms, Latvijas izlase Turīnas olimpisko spēļu kvalifikācijas B grupas turnīru aizvadīs no 10.februāra līdz 13.februārim Rīgā, kad kad par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies ar Polijas, Baltkrievijas un Slovēnijas valstsvienībām.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs, Dmitrijs Žabotinskis;

aizsargi Kārlis Skrastiņš, Sandis Ozoliņš, Viktors Ignatjevs, Atvars Tribuncovs, Oļegs Sorokins, Normunds Sējējs, Arvīds Reķis, Igors Bondarevs, Vents Feldmanis;

uzbrucēji Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Macijevskis, Ģirts Ankipāns, Jānis Sprukts, Juris Ozols, Juris Štāls, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksejs Širokovs, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis, Armands Bērziņš, Romāns Ņikitins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!