Foto: Shutterstock
Sarunas starp Igaunijas sabiedrisko raidorganizāciju ERR un ASV mediju koncernu "Discovery Communications" par tiesībām pārraidīt nākamās divas olimpiskās spēles ir cietušas neveiksmi, vēstīja portāls "ERR Sport", norādot, ka tādējādi neviens no trim ERR televīzijas kanāliem nepārraidīs 2018. gada ziemas un 2020. gada vasaras olimpiskās spēles.

ERR sporta redakcijas vadītājs Rivo Sārns sacīja, ka tiesības pārraidīt olimpiskās spēles "Discovery Communications" bija gatavi pārdot par 800 tūkstošiem eiro. Šī summa ir četras reizes augstāka nekā Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija maksāja iepriekš, un ERR tādus nosacījumus atzina par nepieņemamiem.

Tomēr Sārns uzsvēra, ka Phjončhanas un Tokijas olimpiskās spēles Igaunijas iedzīvotāji savos televīzijas kanālos varēs vērot, jo visticamāk "Discovery" pārraides tiesības pārdos kādam no brīvi pieejamajiem privātajiem televīzijas kanāliem, kas var tam atvēlēt lielākus līdzekļus nekā sabiedriskā raidkompānija.

ASV privātais mediju koncerns "Discovery" tiesības pārraidīt olimpiskās spēles ir ieguvis no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK). Atbilstoši līguma nosacījumiem "Discovery" kontrolētajam kanālam "Eurosport" ir jānodrošina olimpisko spēļu pārraide visās Eiropas valstīs vismaz vienā bezmaksas televīzijas kanālā, kas ir pieejams visiem valsts iedzīvotājiem bez maksas.

Tā kā "Eurosport" Igaunijā nav brīvas pieejas kanāls, tam ir jāpārdod savas translācijas tiesības. Igaunijā bez maksas ir pieejami trīs ERR televīzijas kanāli, kā arī "TV3", "Kanal2" un "Tallinna TV".

2010. un 2012. gadā par olimpisko spēļu translācijas tiesībām ERR maksāja 285 tūkstošus eiro, bet 2014. un 2016. gadā - 234 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!