Svētdien, 4. decembrī, Latvijas spēcīgākais "Stand up" airētājs, "Prestol" komandas braucējs, Arvis Iļjins, startēja Parīzē, Francijā, notiekošajās sacensībās, "Nautic SUP Paris Crossing" no 600 airētajiem ierindojies 23. pozīcijā, portālu "Delfi" informēja sportista pārstāvji.

Iļjins startam tika iekļauts elites jeb "Pro" klasē, kur sportisti veica 13,5 kilometru garu distanci, šķērsojot Parīzes centru pa Sēnas upi. No tā arī radies sacensību nosaukums "Parīzes šķērsošana".

Iļjins pārliecinoši uzsāka startu un jau pašā sākumā izvirzījās līdera pozīcijā, ko noturēja pirmos distances kilometrus. Vēlāk gan lielajām airēšanas komandām, uzsākot pakaļdzīšanos un sadarbojoties, izdevās panāk Iļjinu. Šī iemesla dēļ Iļjins nolīdēja līdz 23. pozīcijai. Uz starta izgāja 600 airētāju no visas pasaules.

Sportists pēc starta atzina, ka šoreiz pietrūkusi pieredze airēt grupās, kā arī sadarbības veidošanā ar konkurentiem, ko lieliski izmantoja pasaules vadošā komandas. "Uz ūdens biju viens, tādēļ es cīnījos viens", Iļjins piebilda pēc starta.

Iļjins SUP airēšanas sportā aizvadīja savu pirmo sezonu, un jau izpelnījies pasaules atzinību. Parīzē viņš izcēlās tieši ar ātro startu un izvirzīšanos brauciena vadībā, portālam "Delfi" norādīja sportista pārstāvji.

Jau ziņots, ka Iļjins septembra sākumā kļuva par Latvijas čempionu "Stand up" airēšanā, un nepārspēts triumfēja sezonas ieskaitē. Tāpat vēstīts, ka jūnija beigās Somijā notiekošajā Eiropas kausa posmā viņš izcīnīja sesto vietu sprinta ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!