Foto: Reuters/Scanpix
Pieciem Irānas svarcelšanas izlases pārstāvjiem, to skaitā sportistiem, atteiktas ASV vīzas nokļūšanai uz pasaules čempionātu, kas šā gada nogalē risināsies Anaheimā, ASV, ziņo aģentūra "Fars News Agency".

Vīzas atteikumu apstiprināja ASV vēstniecībā Dubaijā, kurp uz pārrunām bija devušies Irānas izlases pārstāvji.

ASV Svarcelšanas federācijā paskaidroja, ka sportistam vīza atteikta, pamatojoties ar "punktu 214b". "Šis noteikumu punkts paredz, ka vīzas pieprasītājam ir jāpierāda, ka viņš pēc čempionāta atgriezīsies savā mītnes zemē," skaidro federācijas izpilddirektors Fils Endrjūss. "ASV valsts departamentā paskaidroja, ka konkrētais sportists nav sniedzis pietiekamus pierādījumus kā pārējie komandas locekļi."

Savukārt diviem delegācijas pārstāvjiem un terepaitam nav bijušas pieteikuma vēstules no čempionāta orgkomitejas, bet sportistu vārdi nav bijuši Irānas sākotnējā pieteikumā.

"Fars News Agency" vēsta, ka vīza atteikta diviem sportistiem, Saleham Čeragi un Ajibam Musavi, kuri startē attiecīgi 85 un 94 kg svara kategorijā. Visi atraidītie dokumentus vīzas saņemšanai iesniegts atkārtoti.

ASV prezidenta Donalda Trampa ieviestie vīzu ierobežojumi, kas stāsies spēkā 18. oktobrī, attiecas arī uz Čadu, Lībiju, Ziemeļkoreju, Somāliju, Sīriju, Venecuēlu un Jemenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!