Foto: M.Kuch/ IFF International Floorball Federation
Latvijas florbola izlases uzbrucēja Diāna Isjomina svētdien iemeta trīs vārtus Vācijā notiekošo "EuroFloorball" sacensību finālspēlē un palīdzēja Norvēģijas čempionvienībai "Sveiva" izcīnīt zelta medaļas.

Aizvadītajā spēlē "Sveiva" ar rezultātu 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) apspēlēja sacensību saimnieci Veisenfelsas "Sparkasse".

Isjomina guva savas komandas otros, trešos un ceturtos vārtus, izceļoties 26., 31. un 51.minūtē.

Pirms tam "Sveiva" sestdien pusfināla cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja Slovākijas vienību Spiška Novavesas "Kometa", bet "Sparkasse" pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica Polijas vienību Gdaņskas "Olimppia Osowa".

Isjomina apakšgrupu kārtā divos mačos guva sešus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet pusfinālā ar rezultativitāti neizcēlās.

"EuroFloorball" kausa izcīņas kungu un dāmu turnīru uzvarētāji kvalificēsies 2017. gada Čempionu kausa izcīņai un pēc gada samēros spēkus ar pasaules spēcīgākajām komandām. Šīs vienības saņems arī 5000 Šveices franku (4560 eiro) naudas balvu no Starptautiskās Florbola federācijas.

Vīru turnīra finālspēlē vēlāk svētdien Latvijas čempione "Lielvārde"/"FatPipe" arī spēkosies ar mājinieku komandu "Sparkasse".

Eiropas florbola klubu turnīru hierarhijā prestižākais ir Čempionu kauss, kur spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!