Nedēļas nogalē Ventspilī tika noteikti Baltijas ziemas čempionāta uzvarētāji, par medaļām sacenšoties labākajiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas loka šāvējiem.

Pavisam sacensībās piedalījās 70 sportisti, šaujot ar olimpiskajiem un komapktlokiem sieviešu un vīriešu konkurencē divos vingrinājumos – 25m Round un 18m Round, un turnīrcīņās par čempionu tituliem.

Latvija šajās sacensībās ieguva tikai vienu zelta medaļu - par Baltijas čempioni kompaktloku klasē sieviešu konkurencē. kļuva Jūlija Oļeksejenko (SK "Atlantis"). Viņa arī sasniedza jaunu Latvijas rekordu vingrinājumā 25m Round - 579 punkti, turklāt jaunais Latvijas rekords ir par 2 punktiem augstāks nekā Eiropas rekords.

Kompaktloka klasē vīriešiem par Baltijas čempionu kļuva Lietuvas labākais šāvējs - Vladas Šigauskas, bet olimpiskā loka klasē lietuvieši Gerda Počūnaite un Staņislavs Surutkovičuss aiz sevis atstāja Latvijas šāvējus Aneti Kreicbergu un Jāni Amatnieku (SK "Amazones").

Komandu cīņās kompaktloka klasē vīriešiem atkal nepārspēta palika Lietuva, olimpiskā loka klasē sievietēm un vīriešiem – Igaunija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!