Foto: AFP/Scanpix
Savulaik par pasaules čempionu kļuvušais Nīls Robertsons no Austrālijas un anglis Maikls Holts piektdien iekļuva "Arēnā Rīga" notiekošā pasaules ranga turnīra finālā.

2010. gada pasaules čempions Robertsons, kuram turnīrā ir ceturtais numurs, pusfināla cīņā ļoti pārliecinoši ar 5-0 pārspēja velsieti Darenu Morganu. Robertsons divos no pieciem freimiem spēja sasniegt 104 un 100 punktu breikus.

Savukārt otrā pusfinālā Holts, kuram turnīrā ir 22.numurs, ar 5-4 uzvarēja 2002. un 2003. gada pasaules čempionu Marku Viljamsu. Sīvā cīņā Viljamss, kurš turnīrā bija izlikts ar devīto numuru, spēles gaitā bija iedzinējos ar 1-2 un 2-3, tomēr pēc tam pārņēma iniciatīvu un panāca 4-3, esot tuvu uzvarai arī astotajā freimā. Taču mača beigas labāk nospēlēja Holts, sasniedzot savu pirmo šāda līmeņa turnīru finālu. Izšķirošajā freimā Holts uzvarēja ar 77:55.

Jau ziņots, ka piektdien ceturtdaļfinālā Robertsons ar 4-1 uzveica ar trešo numuru izlikto Džadu Trampu no Anglijas.

Savukārt Viljamss ar 4-1 uzvarēja angli Džonu Estliju, kuram iekļūšana Rīgas turnīra labāko astoņu spēlētāju vidū bija labākais sasniegums karjerā.

Tikmēr Holts, kuram bija 22. numurs, ceturtdaļfinālā ar 4-0 uzveica Entoniju Makdžilu no Skotijas, bet Morgans ar 4-2 uzvarēja ķīnieti Guodunu Sjao.

Vēstīts, ka trešdien turnīrā zaudējumu piedzīvoja ar pirmo numuru izliktais pašreizējais pasaules čempions Marks Selbijs no Anglijas, kurš pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās savam tautietim Holtam.

Savukārt vienīgā Latvijas pārstāve šajā turnīrā Tatjana Vasiļjeva kvalifikācijā trešdien ar 1-4 zaudēja Honkongas sportistam Marko Fu, tādējādi pamatsacensībās neiekļūstot.

Pamatturnīru Rīgā sāka 64 snūkera spēlētāji.

Fināls, kuru tiešraidē būs iespējams vērot televīzijas kanālā "Eurosport", arī notiks piektdien.

2012. gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013. gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem, bet 2014. un 2015. gadā Rīga uzņēma Eiropas tūres posmus.

Pēc Eiropas tūres likvidēšanas sacensības Rīgā šogad ir viens no dažiem turnīriem, kam celts statuss. Šogad turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (160 000 eiro) palielināts līdz 200 000 mārciņu (250 000 eiro), čempionam saņemot ceturto daļu.

Tiek ziņots, ka tik liels balvu fonds pašlaik ir tikai trim snūkera turnīriem Eiropā.

Iepriekšējos divos gados turnīrā uzvarējuši Marks Selbijs un Berijs Haukinss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!