Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunais kanoe airētājs Ansis Grišāns un smaiļotājs Roberts Akmens sestdien, 28. jūlijā, Bulgārijā sasniedza pasaules junioru un U–23 čempionāta A finālus 200 metru distancēs.

Vispirms Grišāns kanoe vieninieku (C1) junioru vecuma grupas pusfinālā distanci mēroja 40,359 sekundēs, kas viņa braucienā bija labākais rezultāts. A finālā iekļuva trīs ātrākie no katra pusfināla, tāpēc latvietis diezgan droši sev garantēja cīņu par medaļām, kas notiks vēlāk sestdien.

Pirms tam piektdien Grišāns kopā ar Matīsu Ozolu izcīnīja piekto vietu kanoe divnieku (C2) sacensībās.

Savukārt Akmens U–23 vecuma smailīšu vieninieku (K1) sacensībās savā pusfinālā 200 metros finišēja pēc 34,528 sekundēm, kas viņam braucienā ļāva būt otrajam un arī iekļūt A finālā.

Junioru vecuma grupas smailīšu vieninieku sacensībās sestdien ceturtais savā pusfinālā palika Edvards Ceipe, kurš līdz ar to iekļuva B finālā, kur viņš palika septītais, 200 metros tādējādi summā ierindojoties 16.vietā.

Vēl U–23 vecuma grupas kanoe vieninieku sieviešu pusfinālā Jūlija Gutova palika septītā, tādējādi kvalificējoties B finālam, kurā viņa arī bija septītā un ieguva 16. vietu.

Tikmēr junioru smailīšu vieninieku sacensībās Margarita Oša savā 200 metru pusfinālā palika pēdējā starp deviņām konkurentēm un noslēdza savu dalību šajā distancē.

Pasaules U–23 čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!