Foto: LETA

Latvijas kanoe airētājs Matīss Ozols svētdien Serbijā izcīnīja septīto vietu Eiropas junioru čempionātā 500 metru distancē.

Šīs distances A finālā par uzvarētāju kļuva jaunais baltkrievu sportists Rihors Masjuks, kurš finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 55,44 sekundēm, kamēr Ozols finišēja septītais, no pirmās vietas atpalikdams par 5,592 sekundēm.

Vietu A finālā Ozols nodrošināja jau piektdien, kad viņš savā pusfināla braucienā bija otrais.

Tikmēr citā junioru konkurences A finālā svētdien devītie 500 metru distancē palika kanoe divnieks Ansis Grišāns un Artūrs Belans, kuri no pirmās vietas atpalika vairāk nekā desmit sekundes.

Savukārt B finālā junioru meitenēm 500 metros ceturtā palika kanoe airētāja Jūlija Gutova, kas viņai kopējā ieskaitē deva 13. vietu. Tikmēr smaiļotājiem veicās nedaudz pieticīgāk, jo savos B finālos Sabīne Cirša un Māris Cilinskis, kā arī divnieks Edvarts Ceipe un Kristofers Lamberts palika pēdējie, kas viņiem visiem kopvērtējumā deva 18. vietas.

Tikmēr U-23 vecuma grupā B finālā 500 metru distancē sesto vietu izcīnīja smaiļotāja Madara Aldiņa, kura līdz ar to kopējā ieskaitē ieņēma 15.vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Eiropas junioru čempionāta bronzu 100 metru distancē izcīnīja kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš.

Latviju Belgradā notiekošajā Eiropas čempionātā junioriem un U-23 grupā kopā pārstāv 19 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!