Latvijas karatē sportists Kalvis Kalniņš svētdien izcīnīja sudrabu Nīderlandes pilsētā Roterdamā notikušajā sezonas otrajā premjerlīgas posmā.

Kalniņš svara kategorijas līdz 60 kilogramiem finālā piekāpās uzbekam Sadridinam Sajmatovam, kurš līdz ar to uzvarējis abos šīs sezonas posmos, jo viņš bija labākais arī janvārī Parīzē.

Pirms tam šī posma ietvaros Kalniņš izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas un triumfēja savā grupā, pārspējot arī divkārtējo Eiropas čempionu, spāni Matiasu Gomesu, kas viņam ļāva kvalificēties pusfinālam. Tajā Latvijas sportists pārspēja pasaules čempionāta piektās vietas ieguvēju, marokāni Abdesalamu Ameknasi un iekļuva finālā.

Latvijas sportista pārstāvētajā svara kategorijā startēja 70 dalībnieki, kopumā turnīrā piedalījās 1100 karatistu no 75 pasaules valstīm.

Sezonas pirmajā premjerlīgas posmā Parīzē Kalvis Kalniņš izcīnīja septīto vietu.

Sacensībās Roterdamā piedalījās arī Viktorija Rezajeva, kura svara kategorijā līdz 61 kilogramam piedzīvoja zaudējumu savā otrajā cīņā un noslēdza dalību turnīrā. Savukārt karatē "kata" sacensībās jau pirmajās divcīņās zaudējumus piedzīvoja Ivars Pričins un Kirils Membo.

Kā zināms, karatē iekļauts 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo olimpiskā turnīra dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

Kalniņš kopumā premjerlīgas posmos savas karjeras laikā ir uzvarējis četras reizes, taču iepriekšējā bija vēl 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!