Latvijas vīriešu nacionālās izlases treneris Kārlis Muižnieks šodien nosauca 24 basketbolistus, no kuriem tiks izvēlēts komandas sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas šī gada septembrī notiks Serbijā un Melnkalnē.
Izlases kandidāti: saspēles vadītāji Roberts Štelmahers, Edmunds Valeiko, Kristaps Valters, Sandis Buškevics, Jānis Blūms; aizsargi Armands Šķēle, Aigars Vītols, Sandis Valters, Raimonds Vaikulis, Kristaps Janičenoks, Juris Umbraško; vieglie uzbrucēji Māris Ļaksa, Gatis Jahovičs, Ivars Timermanis, Arnis Vecvagars; spēka uzbrucēji Uvis Helmanis, Trojs Ostlers, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš; centra uzbrucēji Bruno Pētersons, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Kaspars Kambala.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2005.gada Eiropas čempionāta A divīzijas finālturnīrā D grupā būs Spānija, Serbija un Melnkalne, kā arī kvalifikācijas pēdējās kārtas uzvarētāji. 16.septembrī Latvija tiksies ar kvalifikācijas turnīra uzvarētāju, dienu vēlāk ar spāņiem, bet D apakšgrupas pēdējā mačā spēlēs ar mājiniekiem - Serbiju un Melnkalni. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, bet pēdējās vietas ieguvējai finālturnīrs būs beidzies.

A grupā ielozētas Itālija, Vācija, Krievija un Ukraina, B grupā - Eiropas čempione Lietuva, Turcija, Horvātija un Bulgārija, bet C grupā - Grieķija, Francija, Slovēnija un Bosnija un Hercegovina.

2005.gada Eiropas čempionāta A divīzijas kvalifikācijas pēdējā kārtā A grupā spēlēs Igaunija, Čehija un Polija, B grupā - Beļģija, Izraēla un Nīderlande, bet C grupā - Portugāle, Ungārija un Zviedrija. Šajā turnīrā, kas notiks no 20.augusta līdz 4.septembrim, katras grupas komandas savā starpā tiksies divas reizes - mājās un viesos.

Katras grupas uzvarētāji citā turnīrā, kas no 11.septembra līdz 13.septembrim notiks jau Serbijā un Melnkalnē, savstarpējās spēlēs noskaidros to vienību, kas piedalīsies finālturnīrā. Savukārt katras grupas vājākā komanda cīnīsies par palikšanu spēcīgāko sabiedrībā. Šajā turnīrā tikai pirmā vieta saglabās vietu A divīzijā, bet pārējās divas nākamgad spēlēs B divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!