Latvijas basketbola čempionvienības "Ventspils", kas vakar ULEB kausa izcīņas astotdaļfināla atbildes spēlē sagrāva Ķelnes "Rheine Energie" un iekļuva ceturtdaļfinālā, galvenais treneris Kārlis Muižnieks uzskata, ka panākuma pamatā bija teicamā komandas darbība aizsardzībā.
Kā ziņots, vakar ventspilnieki savā laukumā ar 90:58 sagrāva Vācijas klubu, nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pirmajā mačā Vācijā pirms nedēļas "Ventspils" zaudēja ar 77:93. "RheinEnergie" šosezon nevienā ULEB kausa izcīņas spēlē nebija guvusi mazāk par 72 punktiem, bet šoreiz spēja savākt tikai 58 punktus.

"Nu paši mēs bijām šo situāciju radījuši, kura varbūt nebija traģiska, taču samērā sarežģīta. Un apstiprinājās tas, ko mēs paredzējām jau pirms šīs spēles un ko es pats teicu - viss sākas no aizsardzības," pēc mača Muižnieka teikto citē laikraksts "Neatkarīgā". "Pirmām kārtām mēs ļoti labi nospēlējām pret viņu līderiem, un vispār komandas aizsardzība bija augstā līmenī, jo mēs daudz apturējām viņu uzbrukumus gan ar pārķertām bumbām, gan pozicionālo uzbrukumu, gan ātro uzbrukumu, kas mums neizdevās Vācijā, līdz ar to viņiem katrs uzbrukums, katra punkta gūšana bija samērā sarežģīta, tāpēc viņi arī nogura, jo izmantoja samērā mazu spēlētāju skaitu."

"Varbūt maza apstāšanās bija trešās ceturtdaļas sākumā, kad mums it kā bija jāņem iniciatīva, bet mēs paši nemācējām to izdarīt, varbūt arī spēlētājiem bija psiholoģisks satraukums," turpina Muižnieks. "Taču turpmāk spēlētāji sajuta, ka šo spēli var ņemt un ka vācieši ir mazliet paguruši, turpināja spēlēt tikpat agresīvi kā pirmajā puslaikā un parādīja, ka mēs esam labāki par pretinieku un ka spēlē Vācijā mēs nenospēlējām tādā līmenī, kādā esam spējīgi to darīt."

"Šo spēli mēs aizvadījām tā, kā gribējām, līdz ar to arī uzvarējām," piebilst Muižnieks.

"Ventspils" darbību aizsardzībā augsti novērtēja arī "RheinEnergie" galvenais treneris Armīns Andress. "Pirmkārt, gribētu apsveikt "Ventspils" komandu. Viņi lieliski aizvadīja maču. "Ventspils" spēlēja agresīvi, un viņiem bija laba aizsardzība. Diemžēl, mūsu komanda nebija tika ātra un motivēta," uzskata Andress.

"Ventspils" kapteinis Aigars Vītols, par kura piedalīšanos spēlē traumas dēļ nebija skaidrība vēl svētdienas vakarā, kā vienu no panākuma iemesliem min lieliskos līdzjutējus. "Gribētos pateikties visiem līdzjutējiem. Mums bija fantastisks atbalsts. Mēs vienkārši nevarējām viņus pievilt," pēc uzvaras teica Vītols.

ULEB kausa izcīņas ceturtdaļfinālā "Ventspils" tiksies ar serbu klubu "Hemofarm", kas divu spēļu summā astotdaļfinālā uzvarēja Maskavas "Dinamo". Ar "Hemofarm", tāpat kā "RheinEnergie", Latvijas čempioni bija vienā apakšgrupā ULEB kausa izcīņas pamatturnīrā. "Ventspils" Serbijas un Melnkalnes klubu, gluži kā "RheinEnergie", pieveica abās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!