Ar sasniegto rezultātu esmu apmierināts, bet gandarījuma nav, tā intervijā laikrakstam "Rīgas Balss" aizvadīto sezonu ULEB kausa izcīņā vērtē Latvijas basketbola čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
Ventspilnieki ULEB kausa izcīņas astotdaļfinālā divu spēļu summā piekāpās Serbijas un Melnkalnes klubam "BC Reflex" un izstājās no turpmākās līdzdalības turnīrā.

"Īstas gandarījuma sajūtas nav, lai arī patiešām esam izpildījuši uzdevumu. Gribējās tomēr sasniegt kaut ko vairāk, vismaz labāk nospēlēt pēdējās spēles. Citādi ir palikusi tāda kā rūgtuma piegarša," saka Muižnieks.

"Ventspils" vadītājs uzskata, ka labvēlīgu apstākļu sakritības gadījumā komandai būtu bijis pa spēkam pārvarēt astotdaļfinālu. "Iznāca tā, ka tieši divām galvenajām spēlēm nebijām īsti gatavi. Galvenokārt jau objektīvu iemeslu dēļ," skaidro Muižnieks. "Pirmkārt, jau nācās būtībā abas spēles aizvadīt bez komandas līdera Maira Četmena. Otrkārt, tieši tad vairāki spēlētāji bija spiesti doties laukumā tūlīt pēc atlabšanas no slimības. Ja viss patiešām būtu bijis kārtībā, man radās iespaids, ka ceturtdaļfinālā tomēr vajadzētu iekļūt."

"Citādi, protams, ar debijas sezonu varam būt apmierināti. Komandai izdevās pierādīt, ka tā var uzvarēt labus un stiprus sāncenšus," piebilst Muižnieks.

Viņš atklāja, ka atlikušajā sezonā komandas galvenais uzdevums ir kļūt par Latvijas čempioniem. "Ventspils" galvenais treneris piebilda, ka komandas sastāvā būs izmaiņas, taču neminēja, kādas tās būs. "Par pārmaiņām sastāvā esam domājuši visu sezonu un domājam arī šobrīd, taču patlaban personālijas neminēšu, jo nekas konkrēts klubā nav arī apspriests," skaidro Muižnieks.

Latvijas čempioni janvāra beigās nodrošināja vietu ULEB kausa izcīņas astotdaļfinālā, apakšgrupas pēdējā spēlē savā laukumā ar 93:75 pieveicot Serbijas un Melnkalnes komandu "Crvena Zvezda". Kopumā C apakšgrupā ventspilnieki uzvarēja septiņās spēlēs un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!