Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kaspars Kambala telefona sarunā ar izlases direktoru Edgaru Šnepu paziņoja, ka Eiropas čempionāta pusfinālā Latvijas izlasē nespēlēs. Savu lēmumu K.Kambala pamatoja ar ģimenes apstākļiem, ilgstošu neskaidrību par nākamo sezonu un pleca savainojumu. K.Kambala saprotot, ka nebūs gatavs pilnvērtīgi palīdzēt izlasei, tāpēc uzskata, ka labāk to nedarīt vispār, informē LBS.
Latvijas vīriešu basketbola izlase gatavošanos Eiropas čempionāta pusfinālam gandrīz pilnā sastāvā uzsāka jau 15.jūlijā, bet K.Kambala, ģimenes apstākļu dēļ, lūdza atļauju pievienoties komandai 14.augustā, kas no izlases vadības arī tika saņemta. Taču īsi pirms paredzētās ierašanās Latvijā, K.Kambala paziņoja, ka viņam ir neizārstēts pleca savainojums un viņš nav gatavs pilnvērtīgi trenēties. K.Muižnieks piekrita, ka Kaspars Latvijā varētu ierastos 20.augustā, piebilstot, ka tik vēla ierašanās vēl vairāk apgrūtinātu basketbolista iekļaušanos komandā. 18.augustā K.Kambala paziņoja, ka Latvijas izlasē var spēlēt tikai gadījumā, ja Latvijas Basketbola Savienība (LBS) apdrošinātu viņa kontraktu ar basketbola klubu Kazaņas „Uniks” (K.Kambalas traumas gadījumā, ja iestājusies darba nespēja, apdrošināšanas kompānija izmaksā basketbolista algu par attiecīgo laika posmu). Jau 19.augustā LBS saņēma garantijas, ka 24 stundu laikā apdrošināšanas līgumu būtu iespējams noslēgt, tomēr K.Kambala paziņoja, ka nevarēs ierasties Latvijā ātrāk par 25.augustu un, izvērtējējot visus apstākļus, neredz jēgu spēlēšanai Latvijas izlasē.

Edgars Šneps: "Man ir žēl, ka Kaspars pieņēmis šādu lēmumu, jo viņam bija jākļūst par vienu no izlases balstiem. Domāju, ka esam darījuši visu savu iespēju un pilnvaru robežās, lai nodrošinātu Kaspara spēlēšanu Latvijas izlasē.”

Kārlis Muižnieks: "Protams, nepatīkami, ka mūsu komandai būs jāiztiek bez tāda augstas klases centra spēlētāja, kāds ir Kaspars, tomēr, jau uzsākot darbu ar izlasi teicu, ka mums jābūt gataviem spēlēt bez Kaspara. Jebkurai augstas klases komandai jāprot spēlēt bez kāda no līderiem. Mūsu mērķis kvalificēties Eiropas Čempionāta finālam ir palicis nemainīgs, lai arī tā sasniegšana ir kļuvusi sarežģītāka.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!