Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kādreizējā Kenijas vieglatlētikas zvaigzne, bijušais Kenijas Olimpiskās komitejas (KOK) prezidents Kipčoge Keino arestēts par naudas izšķērdēšanu lielos apmēros 2016. gada Riodežaneio olimpisko spēļu laikā, vēsta ārzemju mediji.

78 gadus vecais Keino ir viens no septiņiem apsūdzētajiem 55 miljonu Kenijas šiliņu (474 tūkstoši) eiro izšķērdēšanā no publiskā finansējuma. Divkārtējais olimpiskais čempions pats ieradies policijā, kur ticis aizturēts, raksta "insidethegames.biz".

Visiem septiņiem bija noteikts ierasties policijā, lai pirmdien, 15. oktobrī, stātos tiesas priekšā, bet Keino bija viens no četriem, kas šo pavēli neizpildīja. Tad pieteikšanās termiņš tika pagarināts un Keino ieradās policijā, kur tika arestēts, vēsta "Citizen News". Bijušais vieglatlēts aizbildinājās ar braucienu uz Meksiku, kur Kenijas paralimpisko sportistu vārdā saņēma balvu par piedalīšanos starptautiskās sacensībās.

Aizturēti ir arī bijušais Sporta ministrijas sekretārs, šobrīd Kenijas vēstnieks Austrijā Hasans Vario, administrācijas vadītājs Haruns Komens un bijušais Kenijas Sporta, kultūras un mākslas ministrijas finanšu direktors Patriks Kimati.

"Daily Nation" ziņo, ka Keino apsūdzēts 2,5 miljonu Kenijas šiliņu (22 000 eiro) izmaksāšanā no Kenijas olimpiskās izlases līdzekļiem savam dēlam Janam lidmašīnas biļešu iegādei uz Rio un kabatas naudai.

Bijušais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis Kipčoge Keino 2016. gadā kļuva par pirmo "Laurel" izcilības balvas ieguvēju. To viņam pasniedza SOK prezidents Tomass Bahs, godinot "izcilu personību par viņa sasniegumiem izglītībā, kultūrā, attīstībā un miera veicināšanā sportā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!