Foto: Publicitātes attēli
Sporta centrā "Kleisti" 15. un 16. septembrī notiks Latvijas Nacionālais čempionāts jāšanas sportā konkūrā, poniju jāšanā un šķēršļu pārvarēšanā amatieriem. Sestdien pulksten 9 sāksies sacensības poniju jāšanā, pulksten 12 – konkūrā, , informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Svētdien pulksten 9:00 startu sāks amatieri, bet pulksten 12:00 turpināsies sacīkstes konkūrā

Latvijas čempiona tituls konkūrā tiek izcīnīts pieaugušo konkurencē, kā arī bērniem, junioriem/jaunajiem jātniekiem, jaunajiem zirgiem līdz 5 g. v. un jaunajiem zirgiem līdz 6-7 g. v., summējot punktus divos maršrutos. Pieaugušajiem tie būs ar šķēršļu augstumu līdz 135 un 145 cm. Poniju jāšanā un amatieriem šķēršļu pārvarēšanā godalgas tiks sadalītas katrā disciplīnā divās grupās, tāpat summējot rezultātus divos maršrutos.

Skatītājiem ieeja bez maksas.

Latvijas čempiona tituls pieaugušo konkurencē pagājušogad tika izcīnīts, summējot rezultātus ātruma maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem un konkūrā ar 150 cm augstiem šķēršļiem. Divu dienu sacensību kopvērtējumā Latvijas čempionāta medaļas pieaugušo konkurencē izcīnīja: Ģirts Bricis ar Chandra H (SK Sport de Lux), Guntars Siliņš ar Lord Picasso (SK Mežstrazdiņi) un Mairis Penelis ar Progresu (SK Lielceri).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!