Foto: stock.xchng
Krievijas badmintonisti svētdien triumfēja trijās no piecām disciplīnām Latvijā notikušajās "Yonex Rīga International" sacensībās.

Ar piekto numuru izliktais Sirants Sergejs kļuva par uzvarētāju Pasaules Badmintona federācijas "Futures" sērijas turnīra vīriešu vienspēlēs, sacensību finālā ar 2-0 (21:16, 22:20) apspēlējot sacensību galveno favorītu slovēni Iztoku Utrosu. Savukārt sieviešu vienspēlēs triumfēja ar sesto numuru izliktā krieviete Anastasija Červjakova, kas sacensību noslēdzošajā cīņā ar 2-1 (24:26, 21:14, 21:12) pieveica lietuvieti Akvili Stapusaitīti, kurai sacensībās bija pirmais numurs.

Tāpat arī jauktajās dubultspēlēs uzvarēja pāris no Krievijas. Turnīra galvenie favorīti Andrejs Parohodins un Červjakova ar 2-0 (21:18, 21:17) pārspēja duetu no Dānijas Madsu Emīlu Kristensenu un Sēsiliju Sentovu.

Sieviešu dubultspēlēs triumfēja ar pirmo numuru izliktās igaunietes Kristīne Kūba un Heline Rītele, savukārt vīriešu dubultspēlēs labākie bija Kristensens un Kristofers Knudsens no Dānijas.

Kā ziņots, nevienam badmintona spēlētājam no Latvijas piektdien neizdevās pacīnīties par medaļām "Yonex Rīga International" sacensību pamatturnīrā, netiekot tālāk par turnīra otro kārtu.

"Yonex Rīga International" vienspēļu pamatturnīrā varēja piedalīties tikai 32 dalībnieki, un pamatturnīram automātiski kvalificējās tikai 24 spēcīgākie sportisti saskaņā ar Pasaules Badmintona federācijas rangu, bet pārējiem bija jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, lai cīnītos par atlikušajām astoņām vietām pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!