Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas smagā svara boksera Aleksandra Povetkina analīzēs atrasta aizliegtā viela meldonijs, kā rezultātā zem jautājuma zīmes ir viņa pēc nedēļas gaidāmā cīņa par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Povetkinam 21. maijā Maskavā ir iecerēts cīnīties ar pašreizējo WBC čempionu amerikāni Deonteju Vailderu, taču nu nav skaidrs, vai abu sportistu duelis notiks.

Meldonijs, kas ir Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" aktīvā viela, aizliegtajā sarakstā tika iekļauts 1. janvārī. Kopš gada sākuma veiktajās pārbaudēs vielas klātbūtne konstatēta virknei augstākā līmeņa sportistu.

Tomēr Povetkina pārstāvji atklāja, ka bokseris meldoniju nav lietojis kopš pagājušā gada septembra, kad šī viela vēl nebija aizliegt, bet nelielā koncentrācijā viņa organismā tā joprojām saglabājusies.

Pašlaik tiek veiktas pārrunas ar WBC, lai cīņa netiktu atcelta. Organizācija jau apsolījusi tuvākajā laikā veikt izmeklēšanu, lai saprastu, vai cīņu tomēr ļaut organizēt.

Pašlaik 36 gadus vecais Povetkins karjeras laikā aizvadījis 31 cīņu, kuru laikā guvis 30 uzvaras, turklāt 22 no tām bijušas ar nokautu.

Savukārt 30 gadus vecais Vailders savās 36 cīņās guvis tikai uzvaras un no tām 35 bijušas ar nokautu.

Vailders par WBC čempionu kļuva pērn janvārī, kad titulcīņā pieveica kanādieti Bermeinu Stivērnu. Iepriekš šī čempiona josta piederēja Ukrainas sportistam Vitālijam Kļičko, taču pēc viņa aiziešanas no boksa tā kļuva vakanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!