Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas mākslas vingrotāja Jana Kudrjavceva Turcijā notiekošo pasaules čempionātu svētdien noslēgusi ar piecām zelta medaļām.

Pie augstākā kaluma godalgām Kudrjavceva tika komandu sacensībās kopā ar divām tautietēm un daudzcīņas ieskaitē, kā arī vingrojumos ar apli, bumbu un vālītēm. Vingrojumos ar bumbu viņa pirmo vietu dalīja ar savu tautieti Margaritu Mamunu, bet komandu sacensībās Kudrjavcevai un Mamunai zelta medaļas ieguvušajā trio pievienojās Aleksandra Soldatova.

Vingrojumos ar lenti labākā bija Mamuna, otrajā vietā atstājot Kudrjavcevu.

Pašlaik 16 gadus vecā Kudrjavceva karjeras laikā tikusi jau pie 11 pasaules čempionātu zelta un sudraba medaļām, kā arī sešām Eiropas čempionātu zelta godalgām.

Citviet Ukrainas sportiste Anna Rizatdinova čempionātu noslēdza ar četrām sudraba medaļām, bet Mamuna trim iegūtajiem zeltiem pievienoja arī trīs sudraba godalgas. Melitina Staņuta no Baltkrievijas tikmēr izcīnīja vienu sudraba un vienu bronzas medaļu.

Grupu vingrojumu disciplīnās tikmēr zelta medaļas izcīnīja sportistes no Bulgārijas, Spānijas un Krievijas.

Kā ziņots, Latvijas mākslas vingrotāja Jeļizaveta Gamaļajeva pasaules čempionāta daudzcīņas sacensības noslēdza 47.vietā. Vēl no Latvijas sportistēm 77.vietu izcīnīja Sofija Ņikitina, bet Anastasija Jefimova sacensības pēc pirmajām divām disciplīnām, kad atradās 80.vietā, vairs neturpināja.

Komandu vērtējumā Latvija pēc divām disciplīnām ieņēma 25.vietu 33 dalībvalstu konkurencē, bet pēc Jefimovas izstāšanās tika arī zaudēta ieskaite šajā vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!