Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks sestdien Ķīnā triumfēja Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) spēļu klasiskajā slalomā.

Zvejnieks triumfēja abos braucienos, tuvāko sekotāju Marko Valcu no Vācijas divu braucienu summā apsteidzot par 0,32 sekundēm.

Tikmēr trešais bija vēl viens vācietis Svens Ortels, kurš Zvejniekam zaudēja 0,44 sekundes.

Savukārt ceturto vietu izcīnīja Kristapa brālis Miks, kurš otrajā braucienā bija trešais, bet summā piekāpās par 0,78 sekundēm, bet vēl viens Zvejnieku ģimenes sportists Dāvis ieņēma vietu otrajā desmitā.

Svētdien sportisti sacentīsies milzu slalomā, pirmdien spēkosies kombinācijā, bet otrdien tiks aizvadītas komandu sacensības.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā, tāpat kā kalnu slēpošanā, ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas un viss notiek pilsētas centrā uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60. Sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 kilometriem stundā.

FIRS spēles notiks līdz 10.septembrim un tajās sportisti sacentīsies desmit sporta veidos. Svētdien turnīru uzsāks arī Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!