Foto: PantherMedia/Scanpix

Iepriekšējo trīs gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns sestdien ar četriem gūtiem vārtiem palīdzēja Skopjes "Vardar" komandai tikt pie uzvaras Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas mačā.

Maķedonijas komanda Skopjes "Vardar" viesos ar rezultātu 29:23 (15:10) uzvarēja Horvātijas klubu Zagrebas "Prvo".

Uzvarētājiem septiņus vārtus guva horvāts Ivans Čupičs, seši precīzi metieni Melnkalnes handbolistam Vuko Borozanam, bet četrreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Krištopāns.

"Vardar" komanda vadībā atradās jau no spēles pirmajām minūtēm, līdz mača beigām noturot drošu pārsvaru un svinot uzvaru.

Pagājušās sezonas čempione "Vardar" A apakšgrupā izcīnīja sesto uzvaru septiņos mačos un ar 13 punktiem ir grupas līdere.

Pēc divu apļu turnīra A un B apakšgrupu uzvarētājas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās līdz sestās vietas ieguvējas iekļūs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb "Last 12" fāzē, kur tām pievienosies vēl divas komandas no potenciāli vājākajām C un D apakšgrupām.

Krištopāns pērn oktobrī noslēdza trīs gadu līgumu ar "Vardar" komandu, bet pagājušo sezonu vēl pavadīja Baltkrievijas klubā Brestas "Meškov".

Ludzānietis pēdējos trīs gadus nosaukts par Latvijas labāko handbolistu.

"Vardar" iepriekšējā sezonā triumfēja EHF Čempionu līgā, finālmačā ar 24:23 pārspējot Francijas vienību Parīzes "Saint-Germain". Tikmēr Krištopāns ar "Meškov" nepārvarēja astotdaļfinālu.

"Vardar" par Maķedonijas čempioni kronēta 11 reizes, bet kontinenta klubu turnīros Skopjes vienībai šis bija pirmais tituls. Maķedonijas vienība trīs reizes uzvarējusi Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!