9. un 10. jūlijā Jūrmalā norisināsies 20. Starptautiskais pludmales handbola turnīrs "Jūrmala", kurā piedalīsies arī lielākās Latvijas handbola zvaigznes.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē šogad bija pieteikušās pa deviņām komandām. Vīriešiem pieteicās Ludza, HK RVR, "Blue Jackets", HK "Ogre/Miandum", "Tenax Dobele", "Celtnieks Rīga", "ASK/LSPA", "Vityaz" (Baltkrievija) un "Minsk All Star Crew" (Baltkrievija), bet sievietēm turnīrā piedalīsies "Olaines Dīvas", Salaspils SS, Ogre, LSPA, Jēkabpils SS, "REIR Dobele", "Taiesti Savi" (Igaunija), HC "Tallinn" (Igaunija), "Reval Sport" (Igaunija).

Nedēļas sākumā notikušajā izlozē komandas tika salozētas trīs grupās pa trim komandām. Pēc grupu turnīra pirmā posma, komandas aizvadīs grupu turnīra otro posmu, kur A grupas labākā komanda sacentīsies ar B grupas 2. vietu un C grupas 3. vietu (A1, B2, C3). Pārējās grupās savukārt spēkiem mērosies B1, C2, A3 un C1, A2, B3. Pirmajā un otrajā posmā iekrātie punkti summēsies un labākās divas komandas automātiski kvalificēsies fināla četriniekam.

Sacensību otrajā dienā 7., 8. un 9. vietu īpašnieces grupu turnīrā sacentīsies par divām ceļazīmēm uz Azarta kausu, bet 4. vieta pret 5. vietu un 3. vieta pret 6. vietu mērosies spēkiem par divām ceļazīmēm uz fināla četrinieku (šī pāra zaudētāji turpinās cīņu Azarta kausā).

Labāko komandu četrinieks uzvarētāju noskaidros, izspēlējot apļa turnīru, savukārt Azarta kausa ieguvēji (5. vieta) tiks noskaidroti pēc play off principa.

Daļa komandu jau iesniegušas savus vārdiskos pieteikumus, un to sastāvos atrodami Latvijas vadošie handbolisti.

Spēcīgu sastāvu sapulcējusi Ludzas komanda, kuras sastāvā iekļauts Latvijas raženākais handbolists Dainis Krištopāns (viņš spēlēja arī pērn, pārstāvot Trigers Black Hawks), kā arī vēl vairāki Latvijas izlases spēlētāji – ne tikai Ludzas handbola audzēkņi Austris Tuminskis un Jānis Pavlovičs, bet arī Uldis Lībergs un Viktors Turkupols.

Viens izlases spēlētājs - Rihards Leja - būs arī pēdējo divu gadu Jūrmalas posma uzvarētāju "Celtnieks Rīga" rindās. Šogad "Celtnieka" rindās paralēli SynotTip Virslīgas spēlētājiem (arī savulaik izlases kreklu pielaikojušais Raitis Puriņš, Ričards Jablonskis u.c.) ir arī spēlētāji, kas lielākoties spēlē 1. līgā.

Lai gan lielākā daļa komandu savus pieteikumus nav iesniegušas (to var izdarīt sacensību dienā līdz pirmās spēles sākumam), paredzams, ka vairāki Latvijas izlases spēlētāji būs arī "Tenax Dobele" un "Ogre/Miandum" rindās. Tāpat tradicionāli spēcīgs solās būt arī divkārtējo Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāju "Blue Jackets" sastāvs.

Sieviešu konkurencē nopietnas pretendentes uz uzvaru, kā ierasts, būs aizpērnā turnīra uzvarētājās (ar nosaukumu "Eesti") un pagājušā gada otrās vietas ieguvējas "Taiesti savi", kuri rindās atkal būs Janeli Patreila, Eva Marija Sepa, Trīna Nepsa un citas.

Gandrīz nemainīgs sastāvs ik gadu ir Dobeles handbolistēm (komanda startē ar nosaukumu "REIR Dobele"), kuru rindās ir Latvijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Laura Ņeverovska, trešā rezultatīvākā spēlētāja Dinija Purviņa, Elīna Freiberga, Ieva Laizāne, Ieva Rozenfelde un citas. Pērn dobelnieces ierindojās piektajā vietā, bet pirms diviem gadiem bija trešās.

Pēc ilgāka laika pludmales handbolā startēs arī Ogres dāmu komanda, kas pirms deviņiem gadiem pat uzvarēja (2007.g. – Ogres SC). Šoreiz Ogres sastāvā tādas spēlētājas kā Diāna Škļara, Agne Skābarde, Ilze Molotanova, Zanda Torgunova, Linda Brikmane u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!