Foto: Publicitātes attēli

Sestdien Tartu noslēdzās 2016. gada Eiropas čempionāts spēka trīscīņā, kur valmierietis Mārtiņš Krūze kļuva par Eiropas 'cempionu klasiskajā spēka trīscīņā, bet aizputietis Māris Juzups izcīnīja bronzas medaļu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Pauerliftinga federācijas pārstāvji.

Tartu, Igaunijā notiekošajā Eiropas čempionātā spēka trīscīņā Latvijas atlēti Māris Juzups svara kategorijā līdz 120 kilogramiem un Mārtiņš Krūze – virs 120 kilogramiem – izcīnīja godalgotas medaļas.

Juzups pietupās ar 320 kilogramiem, līdz ar to uzstādīja Latvijas Rekordu pietupienos un ieguva Eiropas bronzas medaļu.

Viņš uzspieda guļus 222,5 kilogramus un vilkmē pacēla 305 kilogramus, kas spēka trīscīņas summā sastādīja 847,5 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords kategorijā līdz 120 kilogramiem. Juzupu apsteidza Ukrainas un Bulgārijas sportisti.

Krūze laboja visus Latvijas rekordus kategorijā virs 120 kilogramiem, kā arī laboja Eiropas sportistu rekordus pietupienos un spēka trīscīņas summā.

Jaunais Latvijas un Eiropas rekords pietupienos ir 390,5 kilogrami, spiešanā jaunais Latvijas rekords ir 230 kilogrami, bet vilkmē Latvijas rekords ir 340 kilogrami. Summā Mārtiņš savāca 960,5 kilogramus, kas ir Jauns Latvijas un Eiropas rekords klasiskajā spēka trīscīņā.

Tuvāko konkurentu igauni Krūze apsteidza summā pa 63 kilogramiem, informēja Latvijas Pauerliftinga federācijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!