Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps un valstvienības kapteinis Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs Sandis Ozoliņš apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Latvijas Valsts Ordeņu kapituls nolēmis Kvēpam un Ozoliņam piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa III šķiru, bet vēl vairāki sportisti saņems Triju Zvaigžņu ordeņa IV un V šķiru.

Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķira piešķirta olimpiskajiem sudraba medaļniekiem bobslejā Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kā arī Latvijas bobslejistu trenerim Sandim Prūsim, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidentam Zintim Ekmanim, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidentam Einaram Fogelim un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretāram Žoržam Tikmeram.

Savukārt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru nolemts piešķirt skeletonistam Tomasam Dukuram, pludmales volejbolistam Aleksandram Samoilovam un kamaniņu braucējai Elīzai Tīrumai.

Citi Latvijas medaļnieki Soču olimpiskajās spēlēs – Martins Dukurs, Andris un Juris Šici un Mārtiņš Rubenis - Triju Zvaigžņu ordeņus saņēmuši jau iepriekš.

Ar Ordeņu kapitula lēmumu Martinam Dukuram, Andrim un Juriem Šiciem, Rubenim, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidentam Raimondam Bergmanim, ilggadējam Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeitam, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docētājam Edvīnam Lešenkovam, Latvijas bobsleja izlases trenerim Jānim Ozolam un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas nacionālās izlases trenerim, mehāniķim Jānim Liepa piešķirti Atzinības krusti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!