Foto: Publicitātes foto
Sestdien ar uzvaru Latvijas sieviešu handbola čempionāta finālsēriju uzsāka Ludzas "Latgols" handbolistes, kas savā laukumā ar 32:23 pieveica LSPA komandu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Handbola federācijas pārstāvis Jānis Pārums.

Šobrīd sērijā līdz divām uzvarām "Latgols" handbolistes izvirzījušās vadībā ar 1-0.

Šī sezonas regulārais čempionāts veiksmīgāks bija LSPA komandai, kas tajā uzvarēja, otrajā vietā atstājot ludzānietes. Savstarpējās spēlēs gan pārākas bija Ludzas handbolistes, kuras uzvarēja divās spēlēs no trim.

LSPA handbolistes uz spēli Ludzā bija ieradušās tikai deviņu spēlētāju sastāvā, turklāt bez savas līderes Kristīnes Kirejevas un vēl vairākām spēlētājām. Tas līderu lomu viesu komandā lika uzņemties citām spēlētājām – pirmajās minūtēs divreiz izcēlās Līga Eihvalde (darbojās kā ekstra spēlētāja), vēl reizi Egita Kiršteine, ļaujot LSPA izvirzīties ar 3:0.

Ierobežojot Eihvaldi un uzlabojot spēli uzbrukumā, ludzānietēm ne tikai izdevās panākt izlīdzinājumu, bet arī izvirzīties vadībā (4:3). Mazliet pamainot spēles zīmējumu, rīdziniecēm atkal izdevās atgūt vadību – 7:5, tomēr puslaika otrajā pusē iniciatīvu vēlreiz pārņēma "Latgols", izvirzoties vadībā ar četru punktu pārsvaru, bet puslaiku noslēdza ar piecu vārtu pārsvaru – 18:13.

Otrajā puslaikā ludzānietes jau pirmo desmit minūšu laikā palielināja savu pārsvaru līdz +8 (23:15), piespiežot rīdzinieču treneri Dmitriju Bražņikovu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas gan cerētos rezultātus nedeva, jo LSPA sniegums uzbrukumā neuzlabojās un arī aizsardzībā viešņas darbojās ne pārāk veiksmīgi.

51.minūtē, kad divreiz ar metienu tukšos vārtos atzīmējās ludzānietes (vispirms vārtsardze Viktorija Ruksere, pēc tam arī Inese Šļubčenko), mājinieču pārsvars pirmoreiz sasniedza desmit vārtus – 28:18. Spēli "Latgols" noslēdza ar 32:23 un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Sērijas otrā spēle 2.maijā notiks ASK zālē Rīgā, trešā, ja nepieciešams, turpat 9.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!