Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē no 15. līdz 17. augustam "Ozo Golf Club" laukumā, Rīgā, jau 20.reizi notiks Latvijas golfa sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs "Latvian Open", pulcējot vairāk nekā simt pieteikušos spēlētāju no 13 valstīm. Nopietnā konkurencē par uzvaru cīnīsies arī labākie Latvijas golfa amatieri, informēja organizatori.

Ar Rīgas brīvostas atbalstu rīkotajā čempionātā startam ir pieteikušies 108 vīrieši un 17 spēlētājas sieviešu konkurencē, "Latvian Open" uzvarētājus noteiks, trijās dienās izspēlējot trīs kārtas pa 18 bedrītēm. Pirmajās divās sacensību dienās visi dalībnieki izspēlēs pa 18 bedrītēm, bet pēdējā kārtā cīņu turpinās 60 kungi un 16 dāmas, tādējādi laureāti kļūs zināmi 54 bedrīšu summā. Labākie "Latvian Open" spēlētāji nopelnīs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR), kas veicina ārzemju golferu interesi spēlēt Latvijā.

Vīriešiem spēlēs pērnā gada čempions austrietis Markus Maukner, bet mājinieku lielākās cerības ir pašreizējais Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis un Kārlis Broders, kurš jūnijā nacionālajā čempionātā ieguva otro vietu. Ar spēcīgiem spēlētājiem būs pārstāvēta gan Izraēla un Somija, un labus rezultātus ir pamats gaidīt no spēcīgiem Igaunijas un Lietuvas golferiem.

 Sievietēm nespēlēs pērn uzvarējusī Māra Puisīte, kura ar golfa stipendiju studēja Teksasas valsts universitātē, bet pēc augstskolas absolvēšanas šogad izvēlējās ar sportu tieši nesaistītu darbu ASV. Taču spēcīgu dalībnieču mājiniekiem netrūks arī dāmu konkurencē - Latviju pārstāvēs šogad Lietuvas amatieru "Open" uzvarējusī Anna Diāna Švanka, kā arī Linda Dobele, kura ASV aizvadīja pirmo sezonu Austrumtenesijas valsts universitātes komandā. Tiesa, Dobele startēs pēc ilgāku laiku dziedētas pleca traumas, kas var sarežģīt viņas izredzes cīņā ar spēcīgām Krievijas un Izraēlas spēlētājām.

Starta sarakstā vīriešiem ir seši spēlētāji ir ar pozitīvu handikapu, kas norāda, ka viņu potenciālais rezultāts ir mazāks nekā laukumā teorētiski nepieciešamais sitienu skaits (PAR). Handikaps raksturo spēlētāja meistarību, un HCP 0 nozīmē, ka golferim prognozētais rezultāts atbilst laukuma PAR. Golfs gan ir jo īpaši grūti prognozējams olimpiskais sporta veids, kur atsevišķas favorītu neveiksmes un citu spēlētāju sekmes var būtiski ietekmēt rezultātu tabulu.

 "Latvian Open" šogad notiks 20.reizi - sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam "Latvian Open" uzvarētājus noteica "Viesturos", bet kopš 2002. gada - "Ozo Golf Club" laukumā.

Skatītājiem ieeja "Ozo Golf Club" visas sacensību dienās ir bez maksas. Līdzjutējiem jāievēro izvietotās norādes, jo ir bīstami atrasties golfa laukuma spēles daļā, nepārzinot golfa  etiķeti.

"Latvian Open" dalībvalstis: Apvienotā Karaliste, ASV, Austrija, Baltkrievija, Bulgārija, Igaunija, Izraēla, Krievija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Somija, Zviedrija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!