Latvija sev uzticēto 2016.gada pasaules čempionātu florbolā plāno rīkot vienīgi Rīgā, atklājis Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons.

Pasaules čempionāta spēles tiks rīkotas "Arēnā Rīga", bet par otro maču norises vietu ar vislielāko varbūtību tiks izraudzīts tai blakus esošais Olimpiskais sporta centrs (OSC). Spēļu vajadzībām futbola manēžā tiks izvietotas tribīnes, bet pārējos laukumus komandas varēs izmantot treniņiem.

"Tiecamies uz Rīgu, lai pie mums varētu atbraukt arī tālāku valstu viesi, kurus, piemēram, Valmiera vai Liepāja varētu atbaidīt. Ir jādomā, lai tūristiem būtu kas šeit darāms visu desmit dienu garumā," uzsver Pētersons.

Florbola savienība pašlaik turpina darbu pie potenciālo sponsoru piesaistes čempionāta rīkošanai, taču šajā jautājumā zināmi ierobežojumi ir no Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) puses.

"Regulāri rīkojam dažādus turnīrus, kā pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības un Četru nāciju turnīru, lai apmācītu savus darbiniekus. Viņiem ir jābūt gataviem 2016.gadam. Ja tagad kļūdas vēl var pieļaut, pēc tam tā vairs nevarēs," skaidro Pētersons, piebilstot, ka rīkotāju komandu veidos ap 250 cilvēkiem.

Kā zināms, šīgada pasaules čempionāts no 5. līdz 14.decembrim notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Latvija pasaules meistarsacīkstēs cīnīsies A apakšgrupā ar mājiniekiem zviedriem, kā arī Somijas un Vācijas valstsvienībām. Zviedri ir pašreizējie pasaules čempioni, bet somi - vicečempioni.

Latvijas izlase piedalījusies visos deviņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, trīs reizes izcīnot piekto vietu.

Pirmais pasaules florbola čempionāts tika organizēts 1996.gadā, un kopš tā laika tas risinās katru otro gadu. Līdz šim pasaules čempionāts tikai reizi nav noticis kādā no florbola "lielā četrinieka" - Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice - valstīm, kad 2000.gadā sacensības risinājās Norvēģijā.

Latvijā 2001.gadā notika trešais pasaules čempionāts sieviešu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!