Trešā perioda priekšpēdējā minūtē Kārlis Skrastiņš guva savus otros vārtus pasaules čempionāta G grupas spēlē pret Japānu, kas beidzās ar 8:2 mūsu valstsvienības labā. Līdz ar to pašlaik mūsu izlasei un Baltkrievijai ir vienāds punktu skaits, bet Latvijai ir par pieciem vārtiem labāka rezultātu bilance.
Pirmajā trešdaļā abas izlases apmainījās ar vārtu guvumu, vispirms Leonīds Tambijevs izvirzīja vadībā Latviju, pēc tam Šins Jahata panāca izlīdzinājumu.

Otrajā trešdaļā Latvija guva divus vārtus - Japānas izlases vārtsargu Šiniči Ivasaki pārspēja Sergejs Žoltoks un Aleksandrs Semjonovs, bet pēc septiņām minūtēm Makoto Kavahira rezultāta starpību samazināja 3:2. Pēc 16 sekundēm Aleksandrs Semjonovs guva otrus vārtus, panākot 4:2.

Trešajā periodā vārtus guva tikai Latvijas izlases spēlētāji - pa diviem vārtiem Sergeja Žoltoka un Kārļa Skrastiņa kontā. Par labāko hokejistu Latvijas izlasē šai spēlē atzina trīs vārtu autoru Sergeju Žoltoku.

Pēc šīs spēles Latvija G grupas kopvērtējumā izvirzījusies pirmajā vietā. Izšķirošā spēle ar Norvēģijas izlasi notiks pirmdien, 7.maijā. Arī šo spēli translēs TV3.

Savukārt otrajā G grupas spēlē par tiesībām palikt augstākajā divīzijā Baltkrievija ar 3:2 uzvarēja Norvēģiju. Pēdējā trešdaļā 9. minūtē Dmitrijs Starostenko guva trešos vārtus baltkrievu labā, bet 13. minūtē Geirs Svendsbergets samazināja rezultāta starpību līdz vieniem vārtiem - 2:3.

Spēles beigās norvēģi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultātu izlīdzināt viņiem neizdevās. Pēc otrās trešdaļas Baltkrievija bija vadībā ar 2:1, bet pirmais periods beidzās ar neizšķirtu 1:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!