Latvijas hokeja izlase sestdien Somijā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā notiekošajā F grupas spēlē ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Šveices valstsvienībai.
Pirmajā periodā jau pirmajā mača minūtē bīstamu metienu pa Latvijas izlases vārtiem izdarīja šveiciešu uzbrucējs, taču sava uzdevuma augstumos bija vārtsargs Sergejs Naumovs.

Ceturtajā minūtē pēc Latvijas izlases aizsargu kļūdas viens pret vienu ar Naumovu izslidoja šveiciešu hokejists Patriks Fišers, kas arī atklāja rezultātu spēlē - 1:0 par labu Šveices izlasei.

Perioda 15.minūtē Latvijas izlasei izdevās izmantot skaitlisko vairākumu - ar gūtiem vārtiem pēc Oļega Sorokina piespēles izcēlās Vjačeslavs Fanduļs.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē otros vārtus Latvijas komandas labā pēc Grigorija Panteļejeva piespēles guva Vjačeslavs Fanduļs.

Tomēr jau otrā perioda 11.minūte šveiciešiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Otros vārtus Šveices komandas labā guva Bīts Forsters.

Pēdējo periodu krietni aktīvāk iesāka šveicieši, kas pēc Latvijas aizsargu kļūdām izdarīja vairākus bīstamus metienus pa Latvijas izlases vārtiem, tomēr lielisks šajos momentos bija Naumovs. Trešā perioda sestajā minūtē arī Naumovs nebija glābējs pēc Adriana Višera metiena no tuvas distances - 3:2 par labu Šveices izlasei.

Trešā perioda desmitajā minūtē šveiciešu uzbrucējs Patriks Fišers dubultoja savas komandas pārsvaru pēc rupjas Latvijas izlases aizsargu kļūdas - 4:2 par labu Šveicei.

Līdz pat spēles beigām rezultāts vairs nemainījās un Šveices izlase izcīnīja uzvaru, kas tai gandrīz vai garantē vietu ceturtdaļfinālā.

Svētdien Latvijas izlase tiekas ar Krievijas valstsvienību, bet otrdien noslēgs otro posmu ar spēli pret Dānijas komandu.

Latvijas izlases sastāvs spēlē ar Šveici: Sergejs Naumovs; Kārlis Skrastiņš, Atvars Tribuncovs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis; Aleksandrs Ņiživijs, Aigars Cipruss, Aleksandrs Macijevskis, Aleksandrs Semjonovs, Sergejs Čubars, Aleksandrs Kerčs, Grigorijs Panteļejevs, Vjačeslavs Fanduļs, Vadims Romanovskis, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Leonīds Tambijevs.

Pagājušajā sestdienā Latvijas izlase turnīra pirmajā mačā ar 1:3 piekāpās vieniem no sacensību galvenajiem favorītiem Zviedrijas hokejistiem, bet Kanāda ar 3:0 uzvarēja Baltkrieviju. Otrajā grupu turnīra kārtā Latvija ar 1:6 zaudēja Kanādai, bet baltkrievu hokejisti ar 1:2 piekāpās Zviedrijai. Trešajā - izšķirošajā - mačā par iekļūšanu nākamajā kārtā Latvija ar 4:0 uzvarēja Baltkrieviju.

include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!