Foto: Publicitātes attēls
Latvijas sporta deju pāri uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus Kišiņevā notikušajos pasaules čempionātos, diviem pāriem sasniedzot finālu un vēl vienam iekļūstot pusfinālā, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Jauniešiem (16-18 gadi.) Latīņamerikas dejās 68 pāru konkurencē 4.vietu izcīnīja Deniss Gudovskis/Megija Morīte, bet Maksims Kravčenko/Stefānija Zimeka ieņēma 12.vietu. Tikmēr Junioriem II (14-15 g.) Standartdejās no 63 pāriem Ričards Šteinfelds/Laura Bernāte ieguva 6.vietu.

Nedēļas nogalē Moldovas galvaspilsētā norisinājās uzreiz divi pasaules čempionāti sporta dejās - jauniešu grupai Latīņamerikas (LA) dejās un junioriem II standartdejās (ST), kur katrā grupā valsti pārstāvēja divi labākie pāri. Jauniešiem LA dejās D.Gudovskis ar M.Morīti jau no astotdaļfināla ar dažiem pāriem uzrādīja līdzīgus rezultātus cīņā par 5.-10.vietu. Tas deva Latvijas dejotājiem cerības uz tikšanu finālā, kurā viņi arī iekļuva, iegūstot 4.vietu. Tikmēr savā debijā pasaules čempionātos ļoti labu rezultātu sasniedza šobrīd Latvijas otrs labākais pāris – Maksims Kravčenko un Stefānija Zimeka, kuriem izdevās apsteigt vairāk nekā 50 pārus un iekļūt pusfināla divpadsmitniekā.

Līdz ar to šogad mūsējie ir nostartējuši daudz labāk nekā pagājušajā gadā, un pēc divu gadu pārtraukuma atkal abi Latvijas deju pāri jauniešu grupā pasaules čempionātā LA dejās iekļuva divpadsmit labāko vidū, bet viens no viņiem arī finālā. No Baltijas valstīm Latvija šoreiz pilnībā dominēja, jo ne igauņi, ne lietuvieši netika ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā. Dubultuzvaru izcīnīja Krievijas dejotāji, bet trešo vietu ieguva Vācijas pāris.

Junioriem II ST dejās ļoti grūtā cīņā cerēto finālu sasniedza nepilnu gadu kopā dejojošie kurzemnieki Ričards Šteinfelds un Laura Bernāte. Viņi pusfinālā ar vienādu punktu skaitu ar mājinieku otro pāri dalīja 6.-7.vietu, un tāpēc finālā sešu vietā dejoja septiņi pāri. Neskatoties uz to, ka japāņu tiesnesis mūsējiem visās piecās dejās lika pirmās vietas un Tango viņi bija pat trešie, tomēr latvieši finālā ar iepriekšminētajiem moldāviem turpināja cīnīties par 6.vietu, ko beigās valdemārpilietis Ričards Šteinfelds ar talsinieci Lauru Bernāti arī ieguva. Tādējādi pasaules čempionātā Junioriem II Latvija finālā bija pārstāvēta otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā decembrī Rīgā 4.vietu izcīnīja Rēzeknes kolektīva pārstāvji Romāns Dobrecovs un Marija Dolgopolova.

Atzīstami Kišiņevā nostartēja arī otrs Latvijas pāris Daniels Simsons un Katrīna Stražinska, kuri, pārvarot pirmās divas kārtas un apsteidzot vairāk nekā divas trešdaļas konkurentu, iekļuva ceturtdaļfinālā un ieņēma 20.vietu. Vēl vienu čempionu titulu izcīnīja Krievijas dejotāji, kas aiz sevis atstāja Anglijas pāri, bet trijnieku noslēdza Moldovas pirmais pāris. Aiz trijnieka ceturtajā vietā ierindojās un labāko rezultātu no Baltijas sasniedza lietuvieši Karolis Burneikis un Izabella Šekaite.

Nedēļas nogalē pasaules čempionāts notika arī Vācijā, kur tika sadalīti medaļu komplekti Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā ST deju programmā. Uzvarēja Benedeto Ferudžia un Klaudija Kollera no Vācijas, bet lietuvieši Donatas Veželis un Lina Hatkevičute ar sudraba godalgām tika pie sava augstākā panākuma. Latvijas dejotāji 36 pāru konkurencē palika netālu aiz pusfināla, Andrejam Rogovenko/Annai Vorončukai ierindojoties 14.vietā, bet Ilmāram Ozolam/Santai Dmitrijevai – 18.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!