20.aprīlī Rīgā, Sporta muzejā, notika "Latvijas Aerokluba" (LAK) biedru ģenerālkonference, kurā delegāti pauda apņēmību sakārtot LAK struktūru atbilstoši tās mērķim - aviācijas sporta veidu federāciju kopīgam darbam sporta aviācijas popularizēšanā.
Kā informēja LAK, par tā prezidentu atkārtoti tika ievēlēts Viesturs Koziols, bet LAK valdes skaits tika samazināts un turpmāk LAK valdē darbosies Aldis Mūrnieks, Andris Vicinskis, Vladimirs Čamans, Gunārs Dukšte, Jānis Vītiņš. Jaunās LAK vadības galvenie uzdevumi būs sporta aviācijas koncepcijas izstrādāšana, LAK interešu pārstāvēšana valdībā, valsts institūcijās, sadarbības ar Civilās aviācijas administrāciju (CAA) attīstīšana un aviācijas sporta veidu popularizēšana sabiedrībā.

Ģenerālkonferencē piedalījās delegāti no gaisa balonu, raķešu - kosmiskā modelisma, planieru, lidmodeļu, deltaplānu, aviokonstruktoru - pilotu, izpletņlēkšanas sporta federācijām un savienībām, pārstāvji no reģionālajiem aeroklubiem un CAA. "Latvijas Aeroklubs" ir sabiedriskā organizācija Latvijā, kas apvieno aviācijas sporta veidu federācijas un pārstāv Latvijas aviācijas sporta veidus starptautiskās organizācijās.

Ģenerālkonference pieņēma LAK statūtus jaunā redakcijā, kas paredz, ka turpmāk LAK biedri būs tikai sabiedriskās organizācijas - aviācijas sporta veidu federācijas un savienības - pretstatā iepriekšējiem, kas ļāva LAK iestāties arī fiziskām personām un sporta klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!