"Ozo Golf Club" laukumā, Rīgā, nedēļas nogalē no 26. līdz 28.jūnijam risināsies golfa sezonā vienas no visprestižākajām sacensībām 28. Latvijas Amatieru čempionāts, kur spēkiem mērosies valsts spēcīgākie golferi, kas atbilst amatiera statusam. Trīs dienu turnīrā cīņu sāks 90 sportistu, sacenšoties 79 vīriešiem un 11 spēlētājām sieviešu konkurencē.

Latvijas Amatieru čempionātā uzvarētājus noteiks sieviešu un vīriešu konkurencē trīs kārtu summā, izspēlējot 54 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Pēc pirmo divu dienu rezultātu summas trešajai sacensību dienai kvalificēsies 60 labākie vīrieši un visas spēlētājas sievietēm.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans: "Spēcīgais dalībnieku sastāvs sola aizraujošu cīņu teicami sagatavotā "Ozo Golf Club" laukumā, kur netrūks pārsteigumu un iepriekš neparedzamu intrigu, golfa spēlētājiem cīnoties par valsts čempiona titulu. Latvijas golfa pastāvīgā izaugsme rada nepieciešamos priekšnoteikumus un ļauj pamatoti cerēt uz augstvērtīgiem rezultātiem, kas iepriecinās gan laureātus, gan ļaus ar tiem lepoties visiem olimpiskā sporta veida cienītājiem."

Par pērn izcīnītā titula aizstāvēšanu cīnīsies Roberts Eihmanis, kurš turnīrā uzvarēja arī 2012.gadā. Nopietns konkurents viņam būs pieckārtējais Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, kam sezonas pirmajā pusē treniņu grafiku ietekmēja mācības Latvijas Universitātē. Cīņā par godalgotajām vietām var iesaistīties arī vairāki junioru vecuma spēlētāji.

Jau ierasti spēcīgs sastāvs būs sieviešu konkurencē, neraugoties uz mazāku spēlētāju skaitu. Atgūt čempiones laurus pēc viena gada pauzes tieksies Linda Dobele, kura atgriezusies mājās pēc sezonas ASV studentu sporta (NCAA) sistēmā. Uz karjerā pirmo Latvijas amatieru čempiones titulu pretendēs Anna Diāna Švanka, kura jau noslēgusi līgumu ar Kempbela universitāti un nākamajā sezonā debitēs NCAA. Profesionāļu statusa dēļ turnīrā nevar piedalīties Laura Jansone un Krista Puisīte.

Visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuri starta sarakstā ir arī šoreiz.

Visas turnīra dienas skatītājiem ieeja sacensībās ir bez maksas. Personiskai drošībai apmeklētāji ir aicināti ievērot "Ozo Golf Club" laukumā izvietotās norādes.

Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar "Ozo" golfa klubu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Golfā amatierisms raksturo spēlētāja statusu, nevis meistarības līmeni. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālās golfa lielvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!