Foto: stock.xchng
Latvijas badmintonistes Kristīne Šefere un Ieva Pope ir izcīnījušas vēsturisku panākumu - Marokā ir izcīnīta pirmā vieta Pasaules Badmintona federācijas reitinga sieviešu dubultspēļu turnīrā, informē Latvijas Badmintona federācija.

"Morocco International 2015" sieviešu dubultspēļu turnīrā Kasablankā piedalījās spēlētājas no Marokas, Jordānijas, Ēģiptes un Latvijas.

Finālspēlē Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris divos setos pārspēja Ēģiptes pāri Domu Amro un Mazarehu Leinu Fehmi. Pirms tam pusfinālā Latvijas sportistes pārliecinoši pārspēja citu ēģiptiešu pāri Šamu Al-Halili un Hanīnu Deraru Al-Vedjanu.

Marokas turnīram Pasaules Badmintona federācija bija piešķīrusi "International Series" statusu, un tas ir otrs zemākais no turnīru statusiem, taču jāatzīmē, ka šāds statuss ir vairumam no Pasaules Badmintona federācijas reitinga turnīriem. Šāds status ir arī Igaunijā notiekošajam starptautiskajam badmintona turnīram, kamēr Latvijā un Lietuvā notiekošajiem turnīriem ir zemākais statuss - "Future Series".

Par uzvaru Pasaules Badmintona federācijas turnīrā Kristīne Šefere un Ieva Pope saņēma 2500 reitinga punktus, tādējādi strauji pakāpās reitingā, kurā šobrīd atrodas jau 122. vietā.

Latvijas badmintona spēlētājas joprojām saglabā iespējas kvalificēties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Šobrīd turpinās kvalifikācijas posms, kas sākas 2015. gada maijā un beigsies 2016. gada maija sākumā. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies 38 vīriešu un sieviešu vienspēļu spēlētāji, kā arī 16 pāri vīrieši, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs.

Latvija pagaidām ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas nav spēlējusi olimpiskajā badmintona turnīrā - olimpiskajām spēlēm šajā disciplīnā iepriekš ir izdevies kvalificēties gan lietuviešiem, gan igauņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!