Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas badmintonistes Ieva Pope un Monika Radovska noskaidrojušas savas pirmās pretinieces Eiropas čempionāta pirmajās cīņās, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Latvijas sieviešu dubultspēļu pārim Popei un Radovskai cīņā par vietu astotdaļfinālā pretī stāsies Nīderlandes pāris Selēna Pīka un Šerila Seinena, kuras Eiropas čempionātā ir izsētas ar piekto numuru. Savukārt vienspēlēs Pope tika izsēta jau Eiropas čempionāta 1/16 finālā, un savu pretinieci uzzinās 24.aprīlī, kad 1/32 finālā tiksies igauniete Kristina Kūba un portugāliete Sonja Goncalvesa.

Sieviešu dubultspēlēs Latvijas pāris Pope/Radovska šobrīd ir 142. vietā Pasaules badmintona reitingā, bet vienspēlēs Pope ierindojas 170. vietā, savukārt Radovska – 362. vietā.

Ieva Pope Eiropas čempionātos piedalās jau trešo pēc kārtas. Arī 2017.gadā viņa kvalificējās sieviešu vienspēļu turnīram, bet 2016.gadā Ieva Pope kvalificējās sieviešu dubultspēļu turnīram pāri ar Kristīni Šeferi. Savukārt 2014.gadā Eiropas čempionāta Latviju pārstāvēja Monika Radovska. 2015.gadā Eiropas čempionāts nenotika, jo togad Baku tika aizvadītās pirmās Eiropas spēles. Arī 2019. gadā, kad Eiropas spēles norisināsies Minskā, nenotiks Eiropas čempionāts.

No Baltijas valstīm šogad Eiropas čempionātā visplašāk ir pārstāvēta Igaunija - 8 spēlētāji visās piecās kategorijās. Savukārt Lietuvas pārstāvniecība ir identiska Latvija - divas spēlētājas, arī divās kategorijās - sieviešu vienspēles un Gerda Voitechovskaja & Vytaute Fomkinaite sieviešu dubultspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!