Latvijas vīriešu basketbola izlase noslēgusi vienpadsmit spēļu pārbaudes spēļu ciklu pirms 2007.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sākuma, kurš startēs augusta pēdējā dienā. Pēdējā pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" atkārtoti tika pārspēta Ukrainas izlase – 84:78.
Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks atkal bija veicis izmaiņas komandas sastāvā. Malā atkal palika traumētie Mārtiņš Skirmants un Ernests Kalve, bet iepriekšējā dienā labi nospēlējošo Kristapu Valteru bija nomainījis Armands Šķēle.

Latvijas komanda vadības grožus savās rokās ņēma trešās minūtes sākumā, un kā paņēma tā neatdeva līdz pat finālsvilpei. Īsi par spēli sakot, ļoti labs treniņmačs pirms atbildīgā starta. Abu komandu treneri daudz un dažādi variēja ar sastāvu, izmēģinot vairākus aizsardzības veidus. Latvijas izlase spēlēja sev ierastajā stilā, vien ne tik lielu uzvaru vairs liekot uz tālmetieniem. No četrām ceturtdaļām atsevišķi rēķinot izdevās uzvarēt trīs. Vien trešajā ceturtdaļā ukraiņi bija labāki par vienu punktu. Tas pateicoties pēdējos sešus gadus Francijā spēlējošā Artura Drozdova pūliņiem. Pirmajā puslaikā viņš nebija guvis nevienu punktu, bet trešās ceturtdaļas laikā mūsējo grozā sabēra 17 punktus.

Visu spēli rezultāta starpība mūsu komandas labā turējās desmit punktu robežās. Trešajā ceturtdaļā ukraiņiem uz īsu laiku izdevās rezultātu izlīdzināt. Sevi pierādīt iespēja bija dota saspēles vadītājiem Sandim Buškevicam un Jānim Blūmam, starp kuriem spēles laiku Kārlis Muižnieks sadalīja līdzīgi. Kuriozs notika vēl spēlei nesākoties. Kļūdas pēc starta pieciniekā Buškevica vietā bija ierakstīts Blūms, tādēļ pēc neliela apmulsuma brīža Buškevica vietu laukumā ieņēma Blūms, bet Buškevics jau devās pieteikt maiņu vēl spēlei nesākoties.

Pirmā kvalifikācijas turnīra spēle Latvijas izlasei 31. augustā ar Horvātiju. Spēle notiks kūrortpilsētā Šibenikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!