Šodien, 1.decembrī, plkst. 23.30 pēc Latvijas laika Kalgari trasē Kanādā ar divnieku sacensībām sāksies 1.Pasaules kausa posms. Latvijas pirmā ekipāža Jānis Miņins/Daumants Dreiškens sacīkstes sāks astotie, bet Mihails Arhipovs/Oskars Melbārdis – trīspadsmitie. Kopā sacīkstēs piedalīsies 22 ekipāžas.
Pēdējos divnieku treniņbraucienos Latvijas ekipāžas uzrādīja sliktākos rezultātus un treneris Sandis Prūsis atzina, ka tas ir nepatīkams pārsteigums. Pirmajā treniņdienā Jānim Miņimam esot veicies labāk un viņš uzrādīja 8 un 9 rezultātus. "Vienmēr var atrast, kur piesieties, taču treniņos Miņins brauca diezgan sakarīgi bez īpašām kļūdām un tāpēc biju pārsteigts par to, ka pēdējā dienā viņam bija tik slikti rezultāti," atzīst Sandis Prūsis. Piebilstot, ka šobrīd vaina acīmredzot ir jāmeklē jaunajās sliecēs. Taču tā kā temperatūra ir ļoti svārstīga un šīs ir tikai pirmās sacensības, tad pārsteidzīgus secinājumus vēl nevar izdarīt.

Mihailam Arhipovam gan ar braukšanu nesokas tik labi. Pēc trenera domām tas varētu būt saistīts ar to, ka iepriekšējā sezonā Mihailam Kalgari veicās salīdzinoši labi un, cenšoties uzlabot savu sniegumu, viņš nevar atrast īstos braukšanas pavedienus.

Divnieku sacensībās Miņina galvenais uzdevums būs saglabāt pirmo starta grupu. Savukārt četrinieku sacīkstēs, kas notiks pēc dienas, iekļūstot pirmajā desmitniekā, pirmā grupa ir jāatgūst. Pēdējos treniņbraucienos Miņina kvartets sasniedza 4 un 7 rezultātu un tāpēc tas mūsu komandai ir pa spēkam. Tiesa, sacensības Latvijas pirmā ekipāža Jānis Miņins/ Daumants Dreiškens/Ainārs Podnieks/Reinis Rozītis sāks no otrās grupas, kas var sarežģīt mērķa sasniegšanu. Mihaila Arhipova stūmēji būs Oskars Melbārdis, Intars Dīcmanis un Intars Dambis. Arhipova uzdevums ir pirmajā braucienā iekļūt labāko divdesmitniekā, lai varētu turpināt sacensības un veikt otro braucienus.

Pēc S.Prūša prognozēm gan divnieku, gan četrinieku sacensībās galvenie favorīti būs vācietis Lange un mājinieks Ludērs, kā arī krievi Zubkovs un Popovs, kuriem vislabāk no visiem veicās kvartetu treniņbraucienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!