Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien Kipras pilsētā Limasolā Latvijas labākais bokseris, policists Mairis Briedis piedalīsies "Bigger's Better" posmā – viena vakara boksa turnīrā, kurā 8 bokseri savstarpējo cīņu laikā trīs raundos (katrs 3 minūtes) noskaidros labāko. Gan Briedim, gan viņa trenerim noskaņojums ir labs un abi ir gatavi gaidāmajam turnīram, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ikviens interesents Brieža cīņas varēs vērot arī tiešraidē - kanālā "Eurosport" pārraide piektdien sāksies 22:00 pēc Latvijas laika.

Boksera treneris Elvis Mihaiļenko, divkārtējs Eiropas čempions profesionālajā boksā, atklāja, ka Mairis profesionālajā boksā pieredzējušākais un, iespējams, arī vieglākais no dalībniekiem. Treneris neslēpj, ka "mūsu plāni Kiprā ir tikai un vienīgi uzvarēt!" Mairis esot ļoti labā sportiskajā formā un turnīram gatavi ir abi – gan sportists, gan treneris. Taču tajā pašā laikā E. Mihaiļenko piebilst, ka nevienu pretinieku nenovērtēs par zemu, pret katru būs vienādi nopietna attieksme. Pats Mairis gan ir piesardzīgāks savos izteicienos un no prognozēm atturas, sakot, ka bokss tomēr ir neprognozējams sporta veids.

No iespējamiem pretiniekiem Briedim un viņa trenerim pazīstami ir divi – Kipras pārstāvis Panajotis Diakoss, kuru viņš uzvarēja pagājušā gada posma ietvaros un Ukrainas sportists Pāvels Žuravļovs, par kuru Briedis bija pārāks pērnā gada Kipras posma finālā, sagādājot ukrainim pirmo zaudējumu viņa profesionālā boksa karjerā. Uzvaras gadījumā Latvijas bokseris nodrošinās vietu superfinālā, kas norisināsies gada nogalē.

"Bigger's Better" turnīrā labākais bokseris tiek noskaidrots viena vakara laikā pēc izslēgšanas sistēmas - turnīru uzsāk astoņi bokseri ar ceturtdaļfināla cīņām (tās tiek noteiktas ar izlozes palīdzību), savstarpējo cīņu uzvarētāji turpina ar pusfinālu un vakara noslēgumā finālā tiek kronēts viens uzvarētājs. Šajā turnīrā netiek izdalītas svara kategorijas, visi pārstāv vienu absolūto svara kategoriju – supersmagsvaru -, sākot no 91 kilograma līdz pat 150 un vairāk. Katra posma uzvarētājs iegūst 15 000 ASV dolāru, savukārt superfināla uzvarētājs - 30 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

"Bigger's Better" organizēšana ir franču iniciatīva un turnīra astoņi posmi tiek aizvadīti dažādās valstīs. Sportistus, kas piedalās katrā posmā, uzaicina turnīra organizētāji, lielākoties tie ir bokseri, kas nesen uzsākuši profesionālā sporta gaitas, tāpēc E. Mihaiļenko norāda, ka piedalīšanās šāda veida turnīrā nākamgad visticamāk nebūs aktuāla, jo Maira sasniegumi un prioritātes būs augušas.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Kipras "Bigger's Better" posmā Mairis uzvarēja, bet superfinālā Horvātijā zaudēja pusfinālā, tas arī ir līdz šim vienīgais mūsu sportista zaudējums. Šis būs otrais gads, kad Mairis piedalīsies šajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!