Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pirms šomēnes gaidāmās cīņas ar Ugandas pārstāvi Džoiju Vegasu, uzsācis sparinga treniņus ar īpaši pieaicinātiem partneriem, vēsta Brieža pārstāvji.

Rīgā Briedim uz sparingiem no pirmdienas pievienojušies gan Latvijas, gan Lietuvas bokseri, bet trešdienas vēlā vakarā Rīgā ieradies Somijas sportists Juho Hāpoja, kura cīņas stils ir ļoti līdzīgs kā nākamajam Brieža pretiniekam Vegasam. Tāpat nedēļas beigās latvietim pievienosies arī Eiropas čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā Konstantīns Airihs no Vācijas.

Kā ziņots, Brieža cīņa ar Vegasu 26.jūlijā risināsies starptautiskā boksa turnīra "Čempionu nakts" ietvaros Ķīpsalas hallē. Tajā gan netiks aizstāvēta Briedim pašlaik piederošā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā, jo šo titula cīņu plānots aizvadīt gada nogalē.

"No šodienas gatavošanās cīņai turpinās ar izteiktu uzsvaru uz sparingiem. Nometnē man palīdzēs vairāki Latvijas un Lietuvas bokseri, kuri regulāri mainīsies, lai varētu treniņos turēt augstu intensitāti," atklāj latviešu bokseris. "Hāpoja būs vērtīgs ieguvums, jo soms ir pieredzējis bokseris un pēc cīņas stila ļoti līdzīgs Vegasam. Tāpat neredzēju iemeslu neturpināt veiksmīgo sadarbību ar Airihu, kurš man sparingos ir palīdzējis jau iepriekš. Operācijas sekas vairs nejūtu, roka jūtas labi, un būšu uz cīņu gatavs par 100%."

Savu līdz šim pēdējo cīņu Briedis aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad Liepājā pārliecinoši pieveica pieredzējušo čehu bokseri Ļubošu Šudu, kas viņam ļāva kļūt par pirmo Latvijas sportistu, kurš ieguvis pasaules čempiona jostu boksā.

Savukārt gada sākumā gūtas rokas traumas dēļ Briedim tika veikta operācija un atceltas pirmās divas šogad plānotās cīņas.

Vegass, kurš ikdienā trenējas Anglijā, profesionālajā karjerā aizvadījis 24 cīņas, izcīnot 16 uzvaras un reizi cīnoties neizšķirti.

Tikmēr Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas "Bigger's Better" sacensībās, uzvarējis 22 cīņās, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

"Čempionu nakts" pasākumā kopā tiks aizvadītas piecas cīņas, no kurām trīs būs par pasaules čempionu jostām. Cīņas aizvadīs arī boksa sabiedrībā ļoti slavenie Rojs Džonss juniors un Džeimss Tonijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!