Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionātā peldēšanā trešdien un ceturtdien sadalīti jau 24 medaļu komplekti, sportistiem sacenšoties 50 metru baseinā.

Pirmajā sacensību dienā par Latvijas čempioniem 50 metru brīvā stila distancē tika kronēti Gabriela Ņikitina un Ivars Akmentiņš, 100 metru brasā uzvarēja Aļona Ribakova un Nikolajs Maskalenko, 200 metru distancē uz muguras labākie bija Renāte Tomilova un Konstantīns Blohins, bet 100 metru tauriņstilā pie zelta tika Ņikitina un Pāvels Kondrahins.

Vēl pirmajā sacensību dienā par Latvijas čempioniem 400 metru brīvā stila distancē kļuva Krista Ceplīte un Mikus Pauniņš, 4x100 metru brīvā stila stafetē sievietēm uzvarēja Jelgavas SPS pirmā komanda, kamēr vīriem labākā bija sporta kluba "Delfīns" pirmā komanda.

Otrajā sacensību dienā čempionu titulus 200 metru brīvā stila distancē izcīnīja Sindija Siliņa un Pāvels Gribovskis, 200 metros brasā labākie bija Ribakova un Uldis Tazāns, 100 metros uz muguras triumfēja Tomilova un Pāvels Vilcāns, bet 200 metru kompleksajā peldējumā uzvarēja Siliņa un Kalvis Lakučs.

Vēl otrajā dienā 50 metru tauriņstila distancē zelta medaļas kaklā kāra Ņikitina un Vilcāns, bet 4x200 metru brīvā stila stafetēs triumfēja Jelgavas SPS pirmā komanda sievietēm un sporta kluba "Delfīns" pirmā komanda vīriešiem.

Piektdien tiks izcīnīti atlikušie astoņi medaļu komplekti.

Kā pastāstīja Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone, vēl ceturtdien nav saņemta atbilde no Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) par to, kuri peldētāji pārstāvēs Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs.

Londonā, visticamāk, startēs divi Latvijas peldētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!