Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas jaunais daiļslidotājs Kims Georgs Pavlovs sestdien 12. vietā noslēdza Rīgā notiekošo Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) junioru "Grand Prix" posmu.

Pēc ceturtdien aizvadītās īsās programmas Pavlovs bija 18. pozīcijā, bet sestdien izvēles programmā uzrādīja 16. rezultātu un uz šo pozīciju pakāpās arī summā, tiekot pie 138,80 punktiem.

Vēl divi mājinieki Daniels Rosčiks un Igors Tatarinovs 26 sportistu vidū palika pēdējās divās pozīcijās. Roščiks pēc īsās programmas bija 23. pozīcijā, tomēr izvēles slidojumā apsteidza vienīgi Tatarinovu un arī summā ar 103,92 punktiem atkāpās uz 25. vietu, kamēr Tatarinovs bija vājākais abās programmās, savācot 72,75 punktus.

Sacensībās ar 203,51 punktu triumfēja japānis Micuki Sumoto, kurš pēc īsās programmas bija vien ceturtais, bet izvēles slidojumā uzrādīja labāko rezultātu.

Viņam ar attiecīgi 196,88 punktiem sekoja krievs Makars Ignatovs, kamēr trešo vietu ar 189,89 punktiem izcīnīja ASV pārstāvis Tomoki Hivataši, kurš 2016. gadā guva bronzu pasaules junioru čempionātā.

Pēc īsās programmas līderis bija ukrainis Ivans Pavlovs, tomēr izvēles slidojumā viņš uzrādīja vien sesto rezultātu un summā atkāpās uz piekto vietu.

"Volvo" ledus hallē notikušās sacensības Rīgā sestdien noslēdzās ar izvēles programmu dejās uz ledus, pārliecinošu uzvaru gūstot krievu sportistiem - labākie ar 140,91 punktu bija Sofija Ševčenko un Igors Jeremenko, kuriem ar 139,83 punktiem sekoja Anastasija Šplevaja un Grigorijs Smirnovs. Zīmīgi, ka pēc īsās programmas viņi bija apgrieztā secībā.

Trešajā vietā palikušie amerikāņu māsa un brālis Karolīna un Gordons Grīns abiem pirmajiem pāriem zaudēja jau daudz, divās disciplīnās tiekot pie 124,58 punktiem.

Kā vēstīts, piektdien meiteņu sacensībās mājiniece Poļina Andrejeva guva 12. vietu.

Rīgā tiek aizvadīts trešais no septiņiem šīs sezonas junioru "Grand Prix" seriāla etapiem. Katrs sportists drīkst piedalīties divos no šiem etapiem un pēc tam seši labākie sportisti vai pāri katrā disciplīnā kvalificēsies decembrī gaidāmajam finālposmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!