Foto: Publicitātes foto
Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18.g.) standartdeju (ST) programmā, kurā piedalījās 60 deju pāri no 34 valstīm, Latvijas vicečempioni Iļja Davidovs un Katrīna Klapere ieguva 11.vietu, par 22 pozīcijām uzlabojot savu pagājušā gada rezultātu, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Ļoti līdzīgā cīņā par uzvaru, iegūstot vienādu punktu skaitu diviem pāriem, par uzvarētājiem tomēr kļuva Jevgēņijs Ņikitins/Anastasija Miļjutina (Krievija), bet Eiropas čempioniem Madisam Abelam un Aleksandrai Galkinai (Igaunija) sudraba godalgas.

Jauniešu grupai ST dejās starp sezonas divām nozīmīgākajām sacensībām – Eiropas čempionātu un pasaules čempionātu – bija ļoti īss laika posms, un arī sacensību vietas bija blakus valstīs. Pirms trim nedēļām Rumānijas pilsētā Brasovā jaunieši noskaidroja labākos kontinenta čempionātā, bet pagājušajā nedēļas nogalē Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā viņi sacentās pasaules čempionātā. Šogad Iļja Davidovs un Katrīna Klapere Eiropas čempionātā ar ieņemto 15.vietu apliecināja, ka atkal virzās augšup. Trīs nedēļas vēlāk pasaules čempionātā Kišiņevā viņi nostartēja vēl labāk, jo Iļjam un Katrīnai izdevās iekļūt pusfinālā un izcīnīt 11.vietu.

Diemžēl pretēju rezultātu uzrādīja valsts čempioni Everts Gulbis un Elīna Kalvāne, ar kuriem saistījās lielākās cerības, jo viņi septembrī kontinenta čempionātā bija augstajā 10.vietā. Šoreiz Evertam ar Elīnu turnīrs nebija veiksmīgs. Pirmajā kārtā 1/16 finālā tika uzrādīts vien 31.rezultāts, līdz ar to bija viņiem bija jāpiedalās cerību kārtā jeb pārdejošanā, lai iekļūstu starp 48 astotdaļfināla pāriem un pievienoties uzreiz pirmajā kārtā atlasītajiem labākajiem 24 dejotājiem. Cerību kārtā latvieši bija pirmie, un vēlāk astotdaļfinālā arī nodejoja labāk un spēja nedaudz reabilitēties, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Taču piedalīšanās pārdejošajā bija atstājusi iespaidu uz vērtējumu, un augstāk par 24.vietu Evertam un Elīnai tomēr neizdevās tikt.

Fināla sešiniekā uz uzvaru pretendēja divi pāri, bet par trešo godalgu līdzvērtīgi cīnījās trīs deju dueti. Lēnajā valsī un kvikstepā uzvarēja Jevgēņijs Ņikitins un Anastasija Miļjutina no Krievijas, tango un Vīnes valsī pārāki bija Madis Abels un Aleksandra Galkina, bet lēnajā fokstrotā abi pāri sadalīja pirmo vietu. Ņemot vērā vietu aprēķināšanas sistēmu, veiksme uzsmaidīja Krievijas vicečempioniem Ņikitinam un Miļjutinai, kuriem bija nedaudz vairāk pirmo vietu no tiesnešiem visās piecās dejās kopā. Abels un Galkina Eiropas čempionāta zeltam pievienoja pasaules čempionāta sudrabu, nodrošinot Baltijas valstīm sudraba godalgas jauniešiem ST dejās otro gadu pēc kārtas, jo 2013.gadā otrie bija lietuvieši Dominikas Granskas un Kotrina Petrosjute.

Bronzas godalgu izcīnīšanā ļoti palīdzēja "mājas sienas", un Moldovas pārim Danīlam Rostvinšī un Aleksandrinai Bicovai izdevās par puspunktu apsteigt kontinenta vicečempionus Sanderu Sepiku un Kāri Kinku no Igaunijas, bet turpat piektie palika Krievijas čempioni Sergejs Rožkovs un Veronika Dička, kuri triumfēja pagājušajā gada decembrī Rīgā "Baltic Grand Prix" ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem desmit dejās (ST dejas+Latīņamerikas dejas).

Pēc divām nedēļām Maskavā jauniešiem būs pasaules čempionāts Latīņamerikas dejās, bet 31.oktobrī Rīgā jauniešu grupas pārstāvji noskaidros pasaules labākos 10 deju programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!