Dānijas otrajā lielākajā pilsētā Orhusā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās no 65 pāriem abi Latvijas pāri apsteidza pusi no konkurentiem, bet palika ārpus ceturtdaļfināla, Kārlim Treijam/Anastasijai Krivošejevai ierindojoties 30.vietā, bet Martam Puniņam un Danai Jākobsonei ieņemot 35.vietu. Par čempioniem pirmo reizi kļuva Armēns Caturians un Svetlana Gudino no Krievijas, informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Eiropas čempionātos LA dejās Latvijas pāriem līdz šim tur ir labi gājis – 2014.gadā Martam Smolko/ Viktorijai Puhovikai 8.vieta, 2004.gadā Ojāram Bācim/Santai Lodiņai 20.vieta, 1995.gadā Agnim Rūjam/Sandrai Suharevskai 16.vieta. Pēc tam, kad gada sākumā par kopā nedejošanu paziņoja pasaules reitinga devītais pāris M.Smolko un V.Puhovika, kļuva skaidrs, ka Latvijas pāriem LA dejās nebūs tik augsti rezultāti un ka iekļūšana ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā Eiropas čempionātā būs ļoti sarežģīts uzdevums.

Pēc pagājušā gada pasaules čempionāta kopā vairs nedejo daži spēcīgi pasaules pāri. Savukārt mūsu abu pāri ir izteiktāki 10 deju programmas dejotāji, tāpēc ļoti augsti rezultāti no viņiem LA dejās netika gaidīti. Turklāt pirms nedēļas notika valsts čempionāts Standartdejās, kas arī ietekmēja gatavošanās periodu Eiropas čempionātam. Toties bija intriga, kurš no mūsu pāriem nostartēs labāk, jo abi līdz šim ir bijuši samērā līdzīgi.

Pirmajā kārtā sešpadsmitdaļfinālā abi Latvijas pāri savā debijā Eiropas čempionātā LA dejās ieguva pusi no sešdesmit maksimālajiem punktiem un no 65 pāriem kā noslēdzošie iekļuva trīsdesmitsešiniekā, kas bez pārdejošanas nodrošināja vietu astotdaļfinālā. Vēlāk no pārdejošanas jeb cerību kārtas viņiem pievienojās vēl 12 labākie, veidojot četrdesmitastotnieku. Arī turpinājumā gan Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva, gan Marts Puniņš un Dana Jākobsone startēja ļoti līdzīgi, tomēr astotdaļfinālā nedaudz veiksmīgāki izrādījās Kārlis ar Anastasiju, kuriem labākās dejas bija Pasodoble un Samba. Viņi nopelnīja 20 punktus no 60 un ieņēma 30.vietu, bet Martam un Danai, kam labāk padevās Rumba un Ča-Ča-Ča, blīvajā konkurencē par sešiem punktiem mazāk nekā ierastajiem konkurentiem un iegūta 35.vieta.

Interesanti, ka Baltijas valstu pāri ieguva apaļās vietas. Pusfinālā iekļuvušie Igaunijas čempioni Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova izcīnīja 10.vietu, bet Lietuvas labākais pāris Jokubas Venckus un Migle Klupsaite ierindojās 20.vietā. Ja Latvijas pāriem neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, tad līdz pusfinālam un finālam aizsniedzās Latvijas dejotāji zem citu valstu karogiem. Jevgēņijs Suvorovs ar Jeniju Libmanu no Izraēlas ieņēma 12.vietu, bet Ņina Bezzubova ar jauno partneri Timuru Imameģinovu izcīnīja 4.vietu. Savukārt par čempioniem kļuva vairākas reizes Latvijā startējušie Armēns Caturians un Svetlana Gudino no Krievijas, kas aiz sevis atstāja moldāvu pāri Gabrieli Gofredo un Annu Matusu un pērn Rīgā dejojušos Francijas čempionus Čārlzu Gijomu-Smitu un Jeļenu Saļikovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!