Foto: Publicitātes foto
Starptautisko sporta deju sacensību "Latvia Open" ietvaros notikušajā Pasaules kausā 10 dejās godalgotu vietu Latvijai sasiedza Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni, kuri 23 pāru konkurencē izcīnīja otro vietu, informē Latvijas Sporta deju federācija (LSDF).

Par čempioniem kļuva Vinsons Tams un Anastasija Novikova no Kanādas.

Šā gada rudenī uz ASV pārcēlās Latvijas čempioni 10 dejās Kārlis Treijs/Anastasija Krivošejeva, tāpēc mūsu valsti pārstāvēja otrais pāris Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuri šogad Eiropas čempionātā tika pusfinālā un ieņēma 9. vietu. Tā kā uz Rīgu nebija atbraukuši neviens no pasaules čempionātā labākā desmitnieka un Eiropas čempionāta fināla, tad Martam un Danai bija ļoti labas izredzes otro gadu pēc kārtas iekļūt Pasaules kausa posma trijniekā

Latvijas dejotāji pārliecinoši pārvarēja ceturtdaļfinālu un pusfinālu, iekļūstot fināla sešiniekā. Savā spēcīgākajā programmā Standartdejās (ST) viņi uzrādīja ceturto rezultātu, bet Latīņamerikas (LA) dejās negaidīti saņēma otro labāko vērtējumu, kas Martam un Danai ļāva pakāpties uz otro vietu arī kopvērtējumā. Līdz ar to koknesieši uzlaboja par vienu pozīciju 2015. gadā Pasaules kausā Kanādā gūto panākumu.

Pārliecinoši par čempioniem kļuva Kanādas pāris Tams ar Novikovu, kuri bija pirmie LA dejās un otrie ST dejās, atkārtojot savu 2014. gada panākumu pasaules čempionātā U21 grupā. Trešo vietu izcīnīja Krievijas čempionāta bronzas medaļnieki Dmitrijs Pleškovs/Anastasija Kulbeda, kuri uzrādīja labāko rezultātu ST dejās. Ar ceturto vietu nācās samierināties otrās vietas pretendentiem Kirilam Medianovam/Jeļizavetai Semjonovai (Igaunija), kuri šogad abās deju programmās Eiropas čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā un parasti ir priekšā mūsu pārim. Finālu noslēdza Kazahstānas un Ukrainas pāri.

Pasaules čempionāts pieaugušajiem 10 dejās notiks pēc divām nedēļām Vīnē, bet jauniešiem (16-18 g.) šajā nedēļas nogalē Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!